Dames Het Ravijn winnen eerste duel van de kwartfinale KNZB beker van ZVL

De waterpolodames van Het Ravijn hebben zaterdagavond in Leiden een belangrijke stap weten te zetten naar de halve finale van de KNZB beker door in de eerste kwartfinalewedstrijd ZVL-1886 met 7-11 te verslaan. De kwartfinale van de KNZB beker bestaat uit twee wedstrijden. Op zaterdag 1 december vindt de thuiswedstrijd plaats in Het Ravijn in Nijverdal. De wedstrijd zaterdag was er een volgens het boekje. De Nijverdalse dames domineerden  de wedstrijd.

“We begonnen de wedstrijd gedisciplineerd. De hele wedstrijd bleven we de overtuigende ploeg. Ook in de aanval en verdediging hadden wij de wedstrijd in handen en maakten we de kansen die werden gecreëerd goed af”, was de mening van Laura Boerdam na de wedstrijd. Ook trainer-coach Jan Mensink (foto) liet zich in die bewoordingen uit. Mensink: ”In deze ploeg zit zoveel talent. Ze moeten het alleen nog durven laten zien. Er is nog zoveel meer mogelijk”. Dat kunnen de dames zaterdag 1 december voor eigen publiek laten zien. (Aanvang 19:30 uur.) Aanstaande zaterdag 24 november reizen de waterpolodames opnieuw naar Leiden. Dan wordt voor de competitie tegen ZVL gespeeld. Deze wedstrijd begint om 18:30 uur.

Statistieken:

Dames: ZVL 1886 – Het Ravijn:7-11
Periodestanden: 2-3, 1-3, 2-3 en 2-3. Doelpunten Het Ravijn: Tessa Stutterheim 3x, Lot Stertefeld 2x, Lieke Klaassen 2x (foto), Charlotte Mensink 2x, Lisanne Zonder 1x, Yasemin Smit 1x.

Foto’s archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer