Dames Losser winnen na moeizame start van WS Twente

De waterpolodames van Losser hebben afgelopen zaterdagavond in het eigen Brilmansdennen in een matige wedstrijd met moeite gewonnen van WS Twente. De ervaring zorgde er voor dat de punten uiteindelijk met 10-6 in Losser bleven. Coach Rudi Damhuis gaf aan het begin van de wedstrijd zoals gebruikelijk vrijwel alle jonge spelers de kans zich te bewijzen. Wat in de meeste voorgaande wedstrijden goed ging lukte deze keer niet.

Al halverwege de eerste periode werd er tegen een 0-2 achterstand aangekeken en het was aan doelvrouwe Claudia Nijhuis te danken dat het niet nog erger werd. Losser kreeg best wel kansen, maar in de 3 overtalsituaties die in deze eerste periode werden verkregen ging de bal verloren door blinde doelpogingen. Aan het einde van die eerste periode werd bij een overtal een time-out genomen. De ervaren Cindy Marsman werd ingebracht en kon meteen de aansluitingstreffer scoren.

Halverwege de 2e periode werd de 2-2 gescoord door Theresia Korfage, maar in de volgende aanval van de Hengelose dames werd het al weer 2-3. Vanaf dat moment begon Losser zich beter in de wedstrijd te spelen, eindelijk werd een overtalsituatie goed en ongeforceerd uitgespeeld. Het was Jetske Gielians die daarvan kon profiteren en de 3-3 kon scoren. Toch was het WS Twente die het voortouw nam en in de 3e periode wederom een voorsprong nam.

Het was aan de ervaren spelers van Losser te danken dat dit omgedraaid werd. Cindy Marsman en Theresia Korfage lieten zien hoe er echt waterpolo gespeeld moest worden. Beiden zorgden er voor dat de score werd omgedraaid. Tussendoor mocht WS Twente nog 1x scoren, maar Cindy Marsman zorgde ervoor dat ze met haar snelheid 2x fraai kon scoren, en Theresia Korfage deed daar nog een schepje bovenop met maar liefst 3 doelpunten op rij. Halverwege de laatst periode was de stand op 8-5 gekomen en eigenlijk was daarmee de wedstrijd gespeeld. Na de 8-6 van WS Twente kon Manon Korfage nog een keer scoren en de eindstand werd in de allerlaatste seconde bepaald door Kaya Schurink die de 10-6 aantekende.

Periodestanden: 1-2, 2-1, 3-2 en 4-1. Doelpunten Losser: Theresia Korfage 4, Cindy Marsman 3, Jetske Gielians, Manon Korfage en Kaya Schurink.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer