Dames Stevo winnen ook van E&O 2

Zaterdagavond stond de thuiswedstrijd van Handbalvereniging Stevo Dames 1 tegen E&O Dames 2 op het programma. Na het goede spel en de overwinningen van de afgelopen weken, waren de Dames van HV Stevo gebrand deze reeks door te zetten en ook deze keer samen goed handbal te laten zien. Ze wisten, E&O is een ploeg waarbij je alles kunt verwachten, en waarbij je nooit helemaal zeker bent welk team er tegenover je komt te staan.

De eerste paar minuten waren voor E&O, zij kwamen op een 2-0 voorsprong. Hier waren de dames van HV Stevo echter zeker niet van ondersteboven. Omdat E&O aanvallend met 7 veldspeelsters speelden, moest Stevo zich verdedigend even aanpassen om deze minderheid te overbruggen. Dit lukte na de eerste 5 minuten erg goed. Het middenblok van Stevo stond goed en er werd goed samengewerkt in de verdediging. Dit leidde vaak tot mislukte schoten van E&O, waar Stevo van konden profiteren omdat de keepster van E & O Dames 2 op dat moment uit het doel was. De aanvallen van Stevo verliepen soepel, ze voelden elkaar aan en wisten hoe ze moesten lopen om goede druk te zetten. Ze gingen dan ook met een ruime voorsprong de rust in.

In de tweede helft waren ze van plan om gewoon door te gaan met hetzelfde goede spel uit de eerste helft. Het leek echter in eerste instantie of E&O iets beter uit de kleedkamer was gekomen dan de dames van HV Stevo, ze liepen namelijk kort na de rust weer een aantal doelpunten in. Ook kregen zij te maken met iets meer pech. Waar de keepster van Stevo in de eerste helft twee doelpunten had gemaakt door in het lege doel aan de overkant te gooien, gingen deze ballen in de tweede helft vaker net naast, of tegen de paal.

Helaas voor de stand liep E&O aan het eind van de wedstrijd nog een aantal doelpunten in, wat resulteerde in een eindstand van 28-23, een magere afspiegeling van het krachtsverschil in de wedstrijd. Deze overwinning zorgde ervoor dat de dames van HV Stevo boven aan blijven staan in de competitie van de Hoofdklasse A. Volgende week zaterdag spelen de dames van HV Stevo een belangrijke wedstrijd tegen D.S.V.D Dames 2 in Deurningen.

Foto’s: Clemens Brughuis.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer