De Tukkers een maatje te groot voor LSV

De Tukkers herstelde zich afgelopen zondag goed van de nederlaag tegen Saasveldia. Op Sportpark ‘t Spolmink overklasten de zwart-witten de thuisploeg en won met maar liefst 1-6. Vanaf de eerste minuut gaf De Tukkers de ploeg uit Lonneker geen centimeter ruimte. Het won bijna elk duel en kwam zo ook goed aan het voetballen. De 0-1 viel al na een kwartier spelen. Sjoerd Visschedijk haalde de achterlijn en zette laag voor. Kjell Huisman stond vogelvrij in het strafschopgebied en schoot goed binnen: 0-1. Het spelbeeld bleef het zelfde en De Tukkers breidde de score uit na ongeveer 20 minuten spelen. Kjell Huisman zette de aanval op en bereikte Sjoerd Visschedijk in de diepte. Die vond op zijn beurt spits Jelle Hulskotte. Hij kwam goed voor zijn directe tegenstander en tikte de 0-2 in het doel. Vlak voor de rust kwam De Tukkers niet meer goed van eigen helft af en was LSV paar keer dreigend met vrije trappen en cornerballen. Tot grote kansen leidde dit niet en zo ging De Tukkers met een comfortabele 0-2 voorsprong de rust in.

De Tukkers was in de tweede helft ook de bovenliggende partij. Het duel leek na 55 minuten spelen al beslist toen Kjell Huisman de bal prachtig achter de doelman schoot op aangeven van Jelle Hulskotte: 0-3. Bij de thuisploeg zakte de moed in de schoenen en De Tukkers kon het goede niveau vasthouden. Na enkele kansen gemist te hebben om nog verder weg te lopen was het Sjoerd Visschedijk die de stand naar 0-4 bracht. Hij schoot de bal na een goede individuele actie keurig in de hoek van het doel. Ruben Hulshof kwam de laatste 10 minuten in het veld en zijn eerste balcontact leverde meteen een doelpunt op. De assist was van Tim Haarhuis waarna Hulshof de bal schitterend afrondde: 0-5. LSV scoorde vlak voor tijd nog de eretreffer. Bob Hofman kon de bal na een voorzet simpel bij de tweede paal in het doel werken: 1-5. Het slotakkoord was voor Ruben Hulshof. Hij kopte uit een voorzet van Sjoerd Visschedijk het leer tegen de touwen: 1-6.

Donderdagavond speelt De Tukkers voor de districtsbeker. Vogido, spelende in de zondag 2e klasse J, komt op bezoek in Albergen. De aftrap is om 20:00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer