De Tukkers heeft in Hulzen weinig moeite met Hulzense Boys: 0-3

Afgelopen zaterdag bereikte het eerste elftal van De Tukkers de volgende ronde van de districtsbeker. Zaterdag 2e klasser Hulzense Boys werd met 0-3 verslagen. De thuisploeg had veel beweging op het middenveld, waardoor De Tukkers in de beginfase veel achter de bal liep. In de omschakeling lag veel ruimte en daar profiteerden de Albergenaren optimaal van. Spits Jelle Hulskotte haalde na 8 minuten spelen de achterlijn en zette de bal laag voor. Tim Haarhuis stond vrij in het strafschopgebied en schoot op doel. Zijn inzet werd nog aangeraakt en ging achter de doelman: 0-1. Hulzense Boys bleef het overwicht houden en kreeg na 10 minuten spelen een goede kans. Het schot vanaf de rand van het strafschopgebied ging maar net naast het doel.

Uit een corner verdubbelde Wout Borgerink bijna de voorsprong voor de gasten. De kopstoot werd gered door de doelman. De ploeg uit Hulsen bleef dreigend, maar telkens bij de beslissende pass zat er voet van de Albergse defensie tussen om het gevaar te keren. Na een half uur spelen kwam De Tukkers op een 0-2 voorsprong. De steekpass van Kjell Huisman bereikte Sjoerd Visschedijk. Zijn voorzet ging via een been van de speler van Hulzense Boys in het net: 0-2. In het kwartier voor de rust kwam De Tukkers niet meer van de eigen helft af. De thuisploeg scoorde in die fase ook bijna de aansluitingstreffer. Doelman Rens Davina redde knap met zijn voeten en zo ging De Tukkers met een 0-2 voorsprong de rust in.

Vlak na de start van de tweede helft kwam De Tukkers goed weg toen Hulzense Boys een levensgrote kans miste. Daarna pakte De Tukkers het weer op en speelde het bij vlagen goed. Dit leidde ook tot een paar goede kansen. Op aangeven van Tim Haarhuis wist de doelman het schot van Kjell Huisman nog net over te tikken. In de 68e minuut besliste Tymo Schär de wedstrijd. Jelle Hulskotte gaf de bal in diepte mee op Schär. Hij controleerde en mikte de bal keurig in de hoek: 0-3. Hulsen probeerde met veel mensen in de aanval nog een doelpunt te forceren. De prima keepende Rens Davina was deze wedstrijd een sta in de weg en hield zo zijn doel schoon. Tim Haarhuis had in de slotfase het laatste wapenfeit van de wedstrijd. Hij nam de voorzet van Ruben Hulshof ineens op zijn schoen, maar zijn schot ging net over.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer