De Tukkers met 3-0 onderuit bij Saasveldia

De Tukkers speelde afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Saasveldia en verloor in een matige wedstrijd met 3-0. De Albergenaren hadden het meeste balbezit in de eerste helft. Saasveldia hield vooral tegen en probeerde in de omschakeling gevaar te stichtten. Na een kwartier spelen kwamen de zwart-witten bijna op voorsprong. Een speler van Saasveldia wist het schot van Kjell Huisman voor de doellijn nog weg te koppen. Even later scoorde de thuisploeg, maar het doelpunt werd afgekeurd omdat er een overtreding aan vooraf ging. Vlak voor de rust haalde Ingo Kroeze de achterlijn na een goede aanval. Zijn lage voorzet kon echter door niemand van De Tukkers binnen worden gelopen en dus gingen de ploegen rusten met een 0-0 stand.

De tweede helft was nog maar amper bezig of Saasveldia nam de leiding. De voorzet vanaf rechts verwerkte De Tukkers niet goed en via de kluts schoot Dennis Rikkert de bal van dichtbij binnen: 1-0. De Tukkers liet zich daarna op meerdere vlakken aftroeven en Saasveld scoorde uit een corner bijna de 2-0. Die goal viel alsnog na een uur spelen. Wederom greep De Tukkers niet in in het eigen strafschopgebied. Rens Oosterik haalde de trekker over en verdubbelde zo de voorsprong: 2-0. De thuisploeg verdedigde in het resterende deel van de wedstrijd de voorsprong. De Tukkers kreeg via Kjell Huisman en Sjoerd Visschedijk nog kleine mogelijkheden, maar Saasveldia hield eenvoudig stand. In de omschakeling lag er veel ruimte en Saasveldia besliste 10 minuten voor het einde de wedstrijd. Jidde Kuivenhoven kopte de bal knap binnen uit een voorzet: 3-0. Jelle Hulskotte raakte namens De Tukkers nog de lat in de slotminuut. Dat was ook tevens de enige grote mogelijkheid in de tweede helft voor de Albergenaren.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer