Den Ham verliest in acht minuten van IJVV

Den Ham verloor de uitwedstrijd tegen IJVV in IJsselmuiden in welgeteld 8 minuten in een wedstrijd met 2 gezichten. Na een uitstekende eerste helft stond Den Ham op een verdiende voorsprong door een doelpunt van Roy Zorgdrager in de 33e minuut. Daarvoor hadden zowel Daan Timmerman als Kevin Ruiterkamp al kansen gehad op de openingstreffer. Er leek dus geen vuiltje aan de lucht en zelfs de supporters van IJVV hadden weinig vertrouwen in de eigen ploeg die in de eerste helft werden overklast door Den Ham.

Daarna kwam echter de tweede helft. Wat er in de thee heeft gezeten zullen we nooit weten, maar de wedstrijd kantelde in 8 minuten compleet. In de 50e minuut kreeg Sander Morren een verdwaalde bal op de linker pantoffel en haalde blind uit. Wonderschoon verdween de bal in de linker bovenhoek achter de kansloze doelman Jeffrey Ekkel. Slecht 4 minuten later was opnieuw Morren succesvol toen hij weigerachtig optreden in de Hammer defensie afstrafte met een kopbal. Drie minuten later werd het zelfs 3-1 na een mooie aanval over de linkerkant die werd verlengd voor het doel waarna Jonno Pruin met een kopbal kon scoren.

De stand gaf de ploeg uit IJsselmuiden vleugels, een complete metamorfose van de ploeg uit de eerste helft. De Hammenaren probeerden daarna nog uit alle macht terug te komen, op het matige veld van IJVV wou dat echter niet meer lukken. Al met al dus een verdiende overwinning voor IJVV en na een uitstekend begonnen wedstrijd toch een deceptie voor Den Ham.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer