Derby in Wierden: SVZW ontvangt DETO Twenterand

Zaterdag staat de derby tussen SVZW en DETO Twenterand op het programma. Een wedstrijd met grote sportieve belangen voor beide teams. DETO Twenterand en SVZW zijn geen onbekenden voor elkaar. Vorig jaar kwamen beide ploegen uit in de 1e klasse D. Via de nacompetitie wist DETO ook te promoveren naar de hoofdklasse. Die promotie gebeurde onder leiding van trainer Jos van der Veen en zijn assistent Guus Hoevenberg. Ook dit seizoen zijn deze heren verantwoordelijk voor de 1e selectie. Na afloop van het vorige seizoen verlieten 7 spelers DETO. Frank Smit (foto) verruilde DETO voor SVZW, dus voor hem is het een bijzondere wedstrijd. Vier spelers kwamen naar DETO toe de afgelopen zomer. Joost Exterkate, Alvaro Vlijter, Louis Vijfhuizen en Kai Wesselink.

In het huidige seizoen heeft DETO het moeilijk. Op dit moment is het team de drager van de rode lantaarn. Op het spel van DETO is niet zoveel aan te merken. Wel heeft het elftal een probleem; scoren van doelpunten lukt niet zo best. In de laatste 4 wedstrijden werd er geen enkele goal gemaakt door DETO. Een probleem wat je niet verwacht als je beschikt over Kevin Aman, Lesley Nahrwold en Kevin Peppels. Om aansluiting met de middenmoot te krijgen is het nodig dat DETO gaat scoren en ook dat er wedstrijden gewonnen gaan worden. Afgelopen zaterdag maakte DETO 5 doelpunten in de bekerwedstrijd tegen Helios. DETO is daardoor door in de strijd om de districtsbeker.

Voor SVZW gaat min of het meer hetzelfde verhaal op. Na 10 gespeelde wedstrijden heeft SVZW 8 punten achter de naam staan. Er werd 1 wedstrijd gewonnen en 5 keer gelijk gespeeld. Vier keer ging een wedstrijd verloren. Dat geldt ook voor 6 andere clubs. Maar al deze clubs wisten meer wedstrijden te winnen en hebben daardoor meer punten gehaald. SVZW moet proberen om wedstrijden te winnen dan is de aansluiting met de middenmoot mogelijk. De clubs staan erg dicht bij elkaar. Afgelopen zaterdag speelde SVZW tegen Hardenberg’85 voor de beker. Uiteindelijk werd een 5-0 overwinning behaald. Enkele basiskrachten kregen rust voor deze wedstrijd, maar zaterdag is het de bedoeling dat iedereen weer aan de bak komt. Er liggen mogelijkheden om tegen DETO punten te pakken. De derby begint om 14:45 uur op Sportpark “Het Lage Veld”.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer