Drie goals Roy Wigger voor STEVO tegen Heino

STEVO heeft zich zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen Heino uitstekend hersteld van de zeperd tegen WAVV. Met 4-1 bleef het aan de goede kant van de score en de ploeg verdiend een compliment voor de inzet die aan de dag werd gelegd. Grote man in de wedstrijd was Roy Wigger met drie goals en één assist. STEVO mag na enkele mindere weken weer omhoog kijken. De neerwaartse spiraal is op het juiste moment doorbroken en het enthousiaste publiek beloonde dat na afloop met een dik verdiend applaus.

Al in de eerste minuut schoot Niels Wigger een vrije trap in het zijnet en eigenlijk zat STEVO meteen goed in de wedstrijd. De 1-0 voorsprong liet niet lang op zich wachten. Roy Wigger vuurde in de vijfde minuut een kanonskogel af op de keeper van Heino die pech had dat de bal vlak voor hem het doel in stuiterde. Een mooi begin voor de thuisploeg en vooreerst ging het treffen gelijk op. Geen enkele kans voor Heino tot het moment dat STEVO in de 18e minuut op 2-0 kwam. Hans Brunninkhuis gaf een bekeken steekpasje op Roy Wigger, die er als een haas vandoor ging en iedereen en alles zijn hakken liet zien. Zonder problemen ging de bal langs de doelman van Heino tegen het net.

Het publiek ging er eens goed voor staan en toch leek de comfortabele voorsprong STEVO te verlammen. Heino had nu wel degelijk door dat er wat moest gebeuren en middels een prachtige treffer had Roy Kreuwel het nakijken. De ploeg van trainer Geert Veldhuis was even de weg kwijt en Heino rook bloed. Toch was de beste kans weer voor STEVO en wat voor één. Hans Brunninkhuis wist de bal voor open doel uit een voorzet van Roy Wigger niet tussen de palen te krijgen. Het had STEVO wat meer rust gegeven. Gelukkig drukte Heino tot aan de rust niet echt door en met 2-1 voor STEVO werden de kleedkamers opgezocht.

Na de onderbreking probeerde Heino in het begin nog wel om de bakens te verzetten maar na een kwartiertje minder voetbal van beide kanten kwam het initiatief weer meer en meer bij STEVO te liggen. De mannen van Geert Veldhuis legden veel energie in de wedstrijd en nadat een goal van Hans Brunninkhuis werd afgekeurd wegens buitenspel en dezelfde speler daarna nog eens een honderd procent kans miste door uitglijden, was het Hugo Weerink die tien minuten voor tijd een bal op maat van Roy Wigger doeltreffend afrondde.

De 4-1 daarna in blessuretijd van Roy Wigger was een beloning voor zijn goede spel van de middag. Het publiek wist de ruime overwinning wel te waarderen en bij spelers, technische staf en het bestuur brak de lach weer door op hun gezicht. Met twaalf punten uit zeven wedstrijden is STEVO een subtopper in de eerste klasse en dat mag graag zo blijven.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer