Eerste verlies BC Bousema

De driebandenspelers van het Lochemse BC Bousema hebben zondag hun eerste verlies van dit seizoen geleden. In Zundert leed de ploeg van Ronny Hazewinkel een geflatteerde 6-2 nederlaag tegen STZ. Halverwege was de wedstrijd nog in evenwicht. Frans van Schaik (foto) won zonder in de problemen te geraken met 31-40 in 39 beurten van Barry van Beers en op de andere tafel leek ook Markus Galla bij de stand 34-37 tegen Rick van Beers aan het langste eind te trekken. De Duitser viel echter volkomen stil en daarvan profiteerde Van Beers goed van en won de partij na 35 beurten met 40-37.

In het tweede deel van de wedstrijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg uit Lochem. Stefan Galla stond na tien beurten tegen Roland Forthomme op een 6-22 voorsprong en ook Wesley de Jaeger stond tegen zijn landgenoot Peter Ceulemans na vijftien beurten op een 15-23 voorsprong. Toch konden beide spelers de voorsprong niet in winst om zetten. Ceulemans kwam na 21 beurten voor het eerst op voorsprong, 30-29, en stond die niet meer af. Hij finishte na 23 beurten en toen stond De Jaeger nog steeds op 29 caramboles.

Toch leek BC Bousema een meer dan verdiend punt mee te nemen. Galla had na achttien beurten nog een comfortabele 24-37 voorsprong, maar toen kwam Forthomme pas goed op dreef en met een slotserie van 12 caramboles trok hij alsnog aan het langste eind. Een teleurstellend resultaat voor de Achterhoekse formatie die minimaal een punt had verdiend.

Foto Paul Brekelmans

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer