EHV heren achteraf blij met 2-2 gelijkspel bij Amersfoort

De hockeyheren van EHV hebben zondag in de eerste klasse met 2-2 gelijkgespeeld bij hekkensluiter Amersfoort. Stijn Adolfsen was twee keer van dichtbij succesvol met een doeltreffende tip-in en keeper Paul Bongers werd de Man of the Match dankzij enkele formidabele reddingen, waarmee hij zijn ploeg overeind hield. De uitslag lijkt op het eerste gezicht tegenvallend, zeker na de verrassende winst van donderdagavond in een oefenwedstrijd bij overgangsklasser Hattem.

Toch toonde trainer-coach Jack Justus zich na afloop realitisch en tevreden met het ene punt: ‘Je kunt duizend keer zeggen dat ze door zo’n resultaat ineens niet moeten gaan denken dat ze er zijn, maar zo werkt het dus kennelijk niet en dan moet je gewoon blij zijn met wat je hier krijgt. Ze hebben hard gewerkt, maar slecht geleverd, daar komt het in het kort op neer. Als we zondag thuis tegen Apeldoorn, dat in punten gelijk met ons staat, ook zo spelen dan kunnen we het schudden.’

In de laatste minuut leek de wedstrijd nog te kantelen toen twee EHV-aanvallers in een man-meer-situatie op het doel afgingen, maar de scheidsrechter aan de andere kant affloot voor een beuk van een Amersfoortse verdediger. De daarop volgende bully werd niet, zoals de ongeschreven regels gelden, aan EHV gegund, maar zeer onsportief door de aanvaller meegenomen met een kansrijke situatie tot gevolg, wat ook door de technische staf van de thuisploeg niet werd gewaardeerd.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer