Eindelijk winst dames VKC’03

Op volle sterkte reisden de dames van VKC’03 zaterdag af naar Lelystad om het te gaan opnemen tegen de laagst geklasseerde, Houtrib. Coach Robert Meijer gaf de dames aan paar duidelijk aanwijzingen mee en daarmee moest het gaan gebeuren. In de eerste periode leek het, alsof beide teams aan het aftasten waren. Het tempo lag laag, en het voelde als een zware eerste 6 min. Het was VKC dat de voorsprong in de wedstrijd wist te pakken, 1-2.

De tweede periode kwam VKC meer in haar eigen spel. Aanvallen werden beter opgezet en uitgespeeld. Ballen werden rond gespeeld en kwamen bij de mid-voor. Hieruit kwamen kansen en doelpunten, 2-5. In de de derde periode bleef het spel op en neer gaan. Verdedigen lag vkc goed, en keepster Jorieke Aveskamp had de schutter van de Houtrib goed in haar vizier. In deze periode maakte Silke Nieuwenhuis haar debuut bij dames 1.

Met een voorsprong van 4-8 werd begonnen aan de vierde en laatste set. Rustig werden aanvallen opgezet, man-meer situaties werden rustig uitgespeeld en afgemaakt en de voorsprong werd langzaam maar zeker uitgebreid. Eindelijk wisten de dames een keer overtuigend een overwinning naar zich toe te trekken. Eindstand 7-12. Doelpuntenmakers: Marly Stopel 6x, Angelien Nieuwenhuis 3x en Annemiek Bekkedam, Joy Bekker, Judith Krabbé elk 1x.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer