FC Twente wint ook derde wedstrijd in acht dagen

FC Twente heeft vrijdagavond de derde wedstrijd in acht dagen thuis in winst weten om te zetten. Na Almere voor de competitie en Noordwijk voor de beker won de ploeg van trainer Pusic vrij eenvoudig met 3-1 van RKC Waalwijk na een 2-0 stand bij rust. Na zeventien minuten opende Peet Bijen (foto) de score op aangeven van Jari Oosterwijk met het hoofd.

Na een minder goede periode van de thuisclub waarbij Ramos bijna in eigen doel schoot, herpakte FC Twente zich. Met een fraai doelpunt van Aitor, die de bal in de verre hoek schoot, werd de ruststand op 2-0 bepaald.

Ook na rust zagen de 24.000 toeschouwers een beter spelend FC Twente. Eerst schoot Zekhnini over en even later verzuimde arbiter Mulder de bal op de stip te leggen na een overtreding op Aitor. Ook verzuimde de arbiter Seys een rode kaart te geven, in plaats van geel, na een forse overtreding op Ricardinho. Tien minuten voor tijd besliste invaller Michael Maria de wedstrijd definitief met een fraai afstandsschot. In blessure tijd redde Seys de eer voor RKC Waalwijk.

Foto’s: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer