Fenomenale start van het turnseizoen voor G.V. Fysion Nijverdal

Afgelopen zaterdag begon voor maar liefst 43 wedstrijd turnsters van Gymsportvereniging Fysion Nijverdal het turnseizoen. Al vroeg mochten de turnsters van start in de sporthal in Didam. Een speciale wedstrijd om het seizoen mee te starten, namelijk een teamwedstrijd waarbij de beste drie scores per toestel meetellen voor het teamtotaal. Een hele delegatie reisde af naar Didam, in totaal stonden 11 teams aan de start. De turnsters straalden op de vloer en mochten voor het eerst turnen in de stralende nieuwe turnpakjes.

In wedstrijdronde 1 turnden in de ene baan de turnsters in supplement F, te weten: Meike Jellema, Malin Blaauwgeers, Zoë Schippers, Amber Hoentjen en Ivanka Preuter in team 1. Team 2 bestond uit: Nathalie van Dijk, Lisa Dijkgraaf, Indy Pronk, Julia Koldewé en Chaya Dijkgraaf. Beide teams hebben prachtige oefeningen laten zien en straalden op de wedstrijdvloer. Team 2 mocht uiteindelijk het zilveren podium betreden met maar liefst 2 punten los van de nummer 3. In de andere baan turnde Norah Steggink in een team samen met turnsters van Kwiek en Lenig Zwolle in de categorie instap en pupil 1 D1. Met een nipt verschil van 0,05 turnden zij zichzelf naar de 4e plek, wat een prestatie.

In ronde twee was Fysion weer goed vertegenwoordigd met drie nieuwe teams. Met in baan 1 opnieuw een gemixt team samen met Kwiek en Lenig Zwolle. In dit team turnden Sanne Hartkamp en Esther Versteeg zich heel knap naar het zilver. In baan 2 turnden twee teams in supplement E: Chazia Bartels, Indy Rekers, Silje Willigenburg en Shanna Jansen, zij grepen het brons in deze ronde. Team 5 bestaande uit Lise Rutgers, Lynn ten Dam, Lieke Pekkeriet en Iris Volkers mochten ook het podium betreden en turnden zichzelf naar een zilveren plak.

De ene laatste wedstrijdronde ging van start met opnieuw drie teams. In de bovenbouw-baan bij supplement G/H gingen Lianne Deijk, Julia Bökkerink, Iris van Urk en Danique Nijland er na een sterke wedstrijd ervandoor met het brons. Indy Oldersma, Nicky Oudejans, Eva Hulsman, Imke Kamerling en Tara ten Brummelhuis mochten ook het podium op en bezorgden Fysion de 4e zilveren medaille! In de andere baan turnden de instap en pupil 1 N3 turnsters: Sterre Pots, Lynn van Tongeren, Loïs Knobben, Loes Nijendijk en Elise Roelofs. Voor al deze turnsters was het de eerst wedstrijd in de 3e divisie en met succes: zij kwamen als beste uit de strijd en mochten zeer verdiend het goud in ontvangst nemen.

In ronde vier maakten de laatste twee Fysion-teams het feest compleet. Bij de senioren werd een spannende wedstrijd geturnd die niet geheel vlekkeloos liep. Toch mochten Marijn Piksen, Maura Velding, Claudia van den Noort en Tara Landman geheel onverwachts het brons in ontvangst nemen. Toen in de andere baan Karit Lorkeers, Demi Roosendaal, Dewi Schellevis en Jasmijn Eertink het goud in ontvangst nemen bij de pupillen 2 N3/jeugd 1 N4 kon de dag niet meer stuk.

Met 3 maal brons, 4 maal zilver en 2 maal goud op zak werd aan de thuisreis begonnen. Een grandioze start van het wedstrijdseizoen voor de dames turnselecties van G.V. Fysion Nijverdal.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer