Geflatteerde overwinning Bon Boys op SDC’12

Het piepte en kraakte, maar Bon Boys won zondag met 3-1 van SDC’12 en blijft daardoor mede-koploper in de tweede klasse . De boodschap was in elk geval wel duidelijk: ondanks het zwakke spel was er wel gewonnen van een ploeg, die vorig jaar nog om de titel meedeed. ,,Maar we hadden nergens recht op”, toonde trainer Berthil ter Avest zich realistisch.

Al na 5 minuten kwam SDC op voorsprong nadat een hoekschop slecht was verwerkt (0-1). En dat bleek de opmaat voor de rest van de eerste helft. Bon Boys kwam niet aan voetballen toe, stapelde fout op fout en verloor vrijwel alle persoonlijke duels. Bijna elke standaardsituatie leverde een kans op voor de sterke luchtmacht van de gasten.

Na 45 minuten geknoei was het een wonder dat Bon Boys nog in de wedstrijd zat. In de tweede helft kreeg Bon Boys met horten en stoten meer greep op de wedstrijd. Erik Makkink schoot de bal het volle strafschopgebied in, en daar zorgde invaller Martijn Richters met een doeltreffend hakje voor de gelijkmaker: 1-1. Met dat resultaat was Bon Boys al tevreden op deze middag, maar het werd een paar minuten later zowaar nog fraaier, nadat Stein Vrieze de diepte zocht en de bal over de uitgekomen keeper lobde: 2-1.

In de blessuretijd counterde Bon Boys ook naar de 3-1. Mika Beukert ging er vandoor en legde de bal keurig breed op Youri Gersmann. 3-1 en dat was tevens de eindstand. Voor Bon Boys betekende het alweer de zesde zege op rij. Maar omdat Achilles’12 geen fout maakte bij MVV’29 ging de eerste periode op doelsaldo naar de Hengeloërs.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer