Gehavend HCR Prinsen pakt verdiend punt in topduel

Een gehavend HCR Prinsen, Jaspers, Leppens en Philipoom ontbraken, heeft zondagmiddag thuis een 4-4 gelijkspel behaald tegen L&B Ledermode. Halverwege was de wedstrijd al in evenwicht. Roy Zielemans die voor het eerst voor de Haarlose formatie van Dinand Prinsen uitkwam, verloor in een goede partij na 35 beurten met 31-40 van John Tijssens. Op de andere tafel trok Raymund Swertz de stand weer gelijk door Gerwin Valentijn met 40-37 in 35 beurten te verslaan. Bij de stand 34-34 leek nog van alles mogelijk, maar via 37-36 trok de Noord-Limburger uiteindelijk nipt aan het langste eind.

In de volgende twee partijen leek het een lange tijd dat de ploeg van Dinand Prinsen aan het langste eind zou trekken. “Anno de Kleine stond tegen Dave Christiani op een 32-26 voorsprong maar wist toen vijf keer niet te scoren en daar profiteerde Christiani met een serie van acht caramboles van. Ook Jelle Pijl (foto) stond aan het eind nog goed voor een overwinning, maar het was toch Peter de Backer die niet opgaf en uiteindelijk eindigden beide partijen in een remise in respectievelijk 32 en 34 beurten. Vooraf teken je met dit team voor een remise, maar achteraf hadden we zomaar de punten in eigen huis gehouden”, aldus de captain.

Het jaar waarin Dick Jaspers, speler van HCR Prinsen, voor de vierde keer wereldkampioen werd, hoofdrollen speelde in New York en in de World Cup toernooien, en een wereldrecord speelde (40 in 4 beurten) krijgt op het eind van 2018 nog meer glitter en glans. De 53-jarige Nederlander won zondag in de Koreaanse stad Guri met overmacht de Survival Masters, een dit jaar gelanceerde toernooivorm met alle internationale topspelers. De winnaar kreeg na afloop de trofee van de stad, de hoofdprijs van 50.000 dollar en verhoogde zijn totale prijzengeld voor 2018 naar zo’n 175.000 dollar.

Foto’s archief: Jaap Gönning

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer