Gerco Schröder tweede in Grote Prijs Maastricht

Na een zinderende barrage is Gerco Schröder als tweede geëindigd in de 4* Longines Grote Prijs van Jumping Indoor Maastricht. Met de grote schimmel Glock’s Cognac Champblanc moest hij alleen de Ier Bertram Allen voor zich laten. Op een verrassende en zeer knappe derde plaats kwam de jonge Kim Emmen met Delvaux.

Kim Emmen reed als tweede van de 40 starters naar binnen in de Grote Prijs van Maastricht en was met haar Delvaux de eerste die foutloos wist te blijven. Na haar duurde het heel lang voor zich een volgende kandidaat voor de barrage wist te melden. Met startnummer 23 was het Frank Schuttert die de barrage veilig stelde. Na Schuttert kwamen nog vijf combinaties die de nul wisten vast te houden.

In de barrage opende Kim Emmen de strijd met een mooie foutloze vlotte omloop. De drie ruiters na haar kwamen allen met springfouten de baan uit. De Ier Bertram Allen liet vervolgens zien dat het sneller en foutloos kon. Gerco Schröder deed daarna nog een moedige poging, maar met de grote Glock’s Cognac Champblanc kon hij niet aan de tijd van Allen komen. Schröder was zeer tevreden na afloop. “Ik ben heel blij met mijn tweede plaats. Mijn paard deed echt super zijn best en vocht er echt voor. De tijd stond in de eerste omloop wat krap en dat is niet in mijn voordeel met dit paard, maar het liep heel goed.”

Uitslag Longines Grote Prijs van Jumping Indoor Maastricht

1. Bertram Allen (Ierland) – Gin Chin van het Lindenhof, 0/0 38.99 sec

2. Gerco Schröder (Tubbergen) – Glock’s Cognac Champblanc, 0/0 39.38 sec

3. Kim Emmen (Raamsdonk) – Delvaux, 0/0 40.61 sec

4. Darragh Kenny (Ierland) – Balou du Reventon, 0/4 37.37 sec

5. Frank Schuttert (Ommen) – Claus Dieter, 0/4 37.79 sec

8. Sanne Thijssen (Sevenum) – Bulavsco, 4

10. Angelique Hoorn (Wanneperveen) – Brego R’N B, 4

12. Harrie Smolders (Lage Mierde) – Zinius, 4

Foto archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer