Gianni Romme inspirerende gastspreker tijdens sponsoravond Jolly Jumpers; verlies dames

Zaterdagavond vond de jaarlijkse sponsoravond van basketbalvereniging Jolly Jumpers plaats. De Jumpers hadden Gianni Romme, meervoudig Olympisch en Wereldkampioen schaatsen, bereid gevonden om die avond gastspreker te zijn. Onder het genot van een hapje en een drankje trapte Gianni de goedbezochte avond af met een presentatie waarin hij uitleg en toelichting gaf over het bereiken van de top. Hij vertelde de aanwezige sponsoren op bevlogen wijze dat talent alleen niet genoeg is om de top te bereiken, maar dat toewijding en overtuiging doorslaggevend zijn.

Romme vertelde onder meer dat zijn voormalige trainers Jac Ori, Henk Gemser en Peter Mueller compleet verschillend waren, maar dat hij van allemaal veel heeft geleerd. Hij vertelde hoe hij samen met Bob de Jong een commerciële ploeg was begonnen en het besef hoe hij, op zijn manier, het beste presteren kon. Dat zijn succesfactoren: passie, plezier, nieuwsgierigheid, uitdaging en veeleisend hem de titels hebben opgeleverd en dat hij ervan overtuigd is dat dit succesfactoren voor elke sporter zijn.

Een verhaal waarin de basketbalvereniging zich in herkende: het start met plezier en passie voor het basketbalspel en het kost inzet en toewijding van spelers, trainers en coaches, vrijwilligers en sponsoren om te kunnen presteren en ontwikkelen op het hoogste basketbalniveau van Nederland. Als deze factoren in balans blijven is dat een goede basis voor verdere ontwikkeling van zowel vereniging als spelers. Hetzelfde geldt voor ondernemers: je moet jezelf uit blijven dagen en nieuwsgierig blijven om je onderneming te blijven ontwikkelen. Stilstand is achteruitgang

Wedstrijd Jolly Jumpers vs. Grasshoppers

Na afloop van de presentatie mocht Gianni Romme de eredivisiewedstrijd spectaculair mocht inluiden door de basketbal op te gooien in een volle sporthal. Jolly Jumpers speelde tegen regerend landskampioen Grasshoppers uit Katwijk. De eerste paar minuten werd er aan beide kanten gescoord. Het duurde echter niet lang voordat Grasshoppers de overhand nam. Aan de kant van Jumpers ontbrak de felheid en de energie die ze tijdens eerdere wedstrijden zo goed hadden laten zien. De kleedkamer werd opgezocht met een ruststand van 16-36 in het voordeel van Katwijk.

Het derde kwart liep gelijk op. Na een paar mooie scores van Jolly Jumpers leken de dames uit Tubbergen weer wat grip te hebben op de wedstrijd. Ze wisten de ploeg uit Katwijk goed bij te houden waardoor dit kwart met een minimaal verschil gewonnen werd.

In het laatste kwart hadden de roodhemden een aantal slordige passes wat resulteerde in fast-breaks voor de tegenstander. Hierdoor wist Grasshoppers verder uit te lopen. De wedstrijd werd beëindigd met een score van 60-85 voor de uitspelende ploeg.

Foto’s: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer