Hoeve Vooruit Vrouwen een maatje te groot voor Achilles E.

Na de belangrijke overwinning afgelopen zondag op EMOS VR1 stond er op dinsdag alweer de 2e groepswedstrijd in de TCPM Tukker cup op het programma. Tegenstander was Achilles Enschede VR1 dat acteert in de 5e klasse. Achilles verloor haar eerste wedstrijd van hoofdklasser Rigtersbleek met 14-0. Waar Hoeve Vooruit haar eerste wedstrijd met 5-0 won van SVO Twickel VR1.

Hoeve Vooruit begon sterk aan de wedstrijd. Al na 3 minuten was het Loes Veldhuis die de doelvrouw van Achilles testte, helaas spatte haar doelpoging uiteen op het houtwerk. Na 11 minuten was het wel raak. In eerste instantie kon een schot van Lianne Harmsen nog gekeerd worden, maar in 2e instantie wist zij wel de score te openen. Daarna ging het hard, in de 19e minuut zette Loes Veldhuis voor vanaf de zijkant, waarna de bal pardoes met een heerlijke krul in het doel verdween, 0-2. Daarna was het in de 24e minuut Lianne Harmsen die de vrijstaande Leonie Leferink niet over het hoofd zag, waarna ook zij haar naam op het scoreformulier zette en tevens de 0-3. Direct na de 0-3 noteerde Lianne Harmsen haar 2e doelpunt van de avond, 0-4. Hoeve Vooruit nam geen gas terug waarna in de 27e minuut de 0-5 op het scorebord werd gezet. Na goed doorzetten van Nikki Derkink kwam de bal voor de voeten van Loes Veldhuis die zo haar 2e van de avond binnen kon schuiven. In de 35e minuut was het Leonie Leferink die de 0-6 liet aantekenen. De Enschedese doelvrouw had geen antwoord op haar afstandsschot dat via onderkant lat in het doel verdween.

Na rust nam Hoeve Vooruit wat gas terug. Tot er in de periode tussen de 55e en 60e minuut enige opwinding ontstond. In de 55e minuut was het eerst Leonie Leferink die na een mooie pass van Tara Meinderink knap bij haar directe tegenstander wegdraaide en daarna fraai de 0-7 en tevens haar hattrick binnenschoot. 2 minuten later was het Lianne Harmsen die de 0-8 op het scorebord zette en daarmee ook haar hattrick voltooide. Na de 0-8 vond de verlichting van Achilles het welletjes in de 60e minuut waardoor het spel moest worden stilgelegd. Nadat het spel enige tijd stil had gelegen kreeg Achilles de verlichting weer aan de praat en kon er weer gevoetbald worden. In de 75e minuut was de eer nog aan Ilse Goselink om het laatste Hoevese doelpunt aan te tekenen. Na een mooi steekballetje van Loes Veldhuis faalde Ilse niet en zette de 0-9 op het scoreformulier. Het slotakkoord was voor Achilles dat na knullig balverlies de 1-9 maakte in de 86e minuut.

Een zeer ruime overwinning waarmee de dames zich verzekerden van de volgende ronde in de Tukker cup, aangezien Rigtersbleek ook haar 2e wedstrijd wist te winnen van SVO Twickel. Op 22 januari zal op bezoek bij Rigtersbleek worden uitgemaakt wie er met de groepswinst vandoor gaat. Een pittige uitdaging, aangezien Rigtersbleek uitkomt in de hoofdklasse.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer