Krekkers profiteert van foutenlast WVC Volley

Zaterdag vond in Mariaparochie de derby tussen Krekkers en Weghorst Makelaardij WVC Volley plaats. Krekkers had een geweldige start, overrompelde de Wierdense gasten in de eerste set faliekant en via heel veel servedruk bouwden ze na een 3-4 achterstand een 11-5 voorsprong op. WVC Volley moest in de achtervolging, deed dat niet spectaculair, maar knabbelde per serve beurt één of twee puntjes van het verschil af. Het werd 13-7, 14-9 en 16-13. Krekkers ging te vaak in de fout in die periode, maar herstelde zich telkens dor er een serveserie tegenover te zetten. Een hattrick aan fouten van WVC maakte het Krekkers ook niet al te lastig om weer uit te lopen. Het werd 25-17 voor de dames uit Mariaparochie.

De eerste set werd WVC Volley makkelijk aan de kant gezet door Krekkers en hier moest de tweede set verandering in komen. Er moest niveau worden gehaald en hun eigen spelletje gespeeld worden. Frank van den Noort bracht in de tweede set Eline Vunderink in. Passend ging het bij WVC Volley in het begin van de tweede set een paar keer mis, waardoor Krekkers al vlot op een 5-1 voorsprong stond. De foutenlast was hoog en aan de kant van Krekkers werd eenvoudig gescoord tot aan de 13-7 tussenstand. Bij WVC Volley was Lieke Scharbaai in de ploeg gekomen en zij nam het merendeel van de WVC-punten tot aan genoemde stand voor haar rekening. Wederom met een serveserie tegen wist Krekkers zelfs op 21-13 te komen. De dames uit Mariaparochie hielden de foutenlast laag en bleven de kansen verzilveren. WVC gaf geen tegengas en wist het verschil niet kleiner te maken dan 7 punten. De tweede set eindigde in 25-18 voor Krekkers.

In de derde set leek het aanvankelijk dezelfde kant op te gaan als de twee voorgaande . Krekkers nam een 4-1 voorsprong maar kreeg daarna eest geen grip op de serve van Loes Boone en daarna niet op die van Marlijne ter Avest. Lisette Ottenschot was heel erg trefzeker in die periode, en bij Krekkers volgden de fouten elkaar op als de van de eikenboom bij ons voor de deur vallende bladeren. Toen alle kruitdampen opgetrokken waren stond WVC Volley met 6-12 voor en moest Krekkers in de rol van achtervolger. Met de nodige hulp van WVC Volley lukte het aardig om het puntenverschil terug te brengen naar eerst vier bij 9-13 en 11-15 en daarna naar twee bij 15-17. En bij 18-18 was er geen verschil meer.

Sophie Meijer haalde een paar keer doeltreffend uit, na de 18-18 volgde een aantal punten die voor de nodige discussie zorgden. Bij Krekkers zagen ze lang niet altijd hetzelfde als de scheidsrechter, maar leverde ze dus ook geen punten op. Alle consternatie en ergernis aan Krekkers kant kwam hun concentratie niet ten goede, WVC Volley profiteerde dankbaar. Fleur Kleine Schaars en Lisette Ottenschot scoorden de punten naar de 18-23 tussenstand. Op 19-24 bracht Kirsten Lentink de spanning in de wedstrijd terug door WVC de 20-25 zege te bezorgen.

De vraag was natuurlijk of het een vijfsetter zou worden of dat Krekkers de strijd in vier sets zou gaan beslissen. Die vraag bleef heel lang onbeantwoord, want beide partijen gaven elkaar weinig toe en als de één al een serie kon maken, had de ander het antwoord wel klaar. Zo werd 6-8 een 10-8 tussenstand en de 13-10 en 17-12 was bij 17-16 weer op één puntje na ongedaan gemaakt. WVC Volley had de foutenlast goed onder controle, maar liep wel vanaf het begin achter de feiten aan.

De ontknoping beloofde spannend te worden. Krekkers wist echter eerder bij de bigpoints te komen en had een voorsprong van 23-19 opgebouwd. Fleur Kleine Schaars scoorde de 23-20, Krekkers sloeg uit (23-21) en Kirsten Lentink serveerde de 23-22 met een ace op het scorebord, waarop Gertjan ter Harmsel zijn team naar de kant haalde. De tweede bal score van Loes Boone ging niet door, daar stak het blok van Krekkers helaas handje voor. Lieke Scharbaai maakte de aansluitende 24-23, waarna Krekkers net op tijd de 25-23 maakte.

Foto’s: Jan van den Noort

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer