Mariënberg krijgt te weinig in en tegen Hellendoorn

Na dik negentig minuten stond de ploeg van trainer Niels van ’t Hoog tegen Hellendoorn, nummer twee op de ranglijst, met lege handen. Gestreden voor elke meter, tomeloze inzet maar het was de Westerparkbewoners niet gegund om met minimaal met een verdiend punt te vertrekken uit Hellendoorn.

Het is misschien makkelijk om naderhand met vingers te gaan wijzen als je zelf in de eerste helft amper een vuist kon maken maar lMariënberg en scheidsrechter John Schumer uit Vriezenveen zullen niet gauw bij elkaar op de koffie gaan. Na de meer dan dik verdiende gelijkmaker van André Plaggenmars in de 57e minuut hielp de arbiter van dienst de thuisploeg ongewild weer in het zadel nadat ze de weg volledig kwijt waren.

Op dat moment was het namelijk Mariënberg wat de klok sloeg. Na een tamme en niet vermakelijke eerste helft kwamen de roodzwarten als herboren uit de kleedkamer. Ze namen meteen bij de aftrap brutaal de regie over van een op dat moment beter spelend Hellendoorn.

Drie kansen werden jammer genoeg niet verzilverd. Maar na een indraaiende voorzet van Ryan Buitenhuis kopte Kevin Bolks de bal goed door. Vervolgens knalde Plaggenmars snoeihard de gelijkmaker tegen de touwen. Wat voor de rust niet voor mogelijk was gehouden bleek na de onderbreking gewoon waarheid te gaan worden. De zo geplaagde ploeg rechtte weer eens haar rug en ging vol voor de tweede treffer. Maar een spaarzame aanval van Hellendoorn leidde de onverdiende voorsprong in.

Een onschuldig drukkertje in de zestien maar scheidsrechter Schumer legde ‘m wel op de stip, uiterst gevoelig voor protesten uit het Hellendoorse kamp. De doelman van de gasten leek de bal vanaf elf meter nog te keren maar het schot was te hard. Een flinke domper, in plaats van zelf op het tweede doelpunt te jagen kwam Hellendoorn onverdiend op een voorsprong.

Door de nederlaag keldert Mariënberg weer naar de laatste plek. Want BlauwWit pakte een punt en Wilhelminaschool won van DES en staan weer op plek 14. Een lichtpunt was invaller Dennis van der Veen, 17 jaar nog maar, de Frenkie de Jong van Mariënberg.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer