Mariënberg wint van Voorwaarts; Van ’t Hoog tekent voor een jaar bij

Na de zege (2-0) op Voorwaarts maakte trainer Niels van ’t Hoog bekend aan zijn selectie dat hij ook volgend seizoen te vinden is op het Westerpark. Eenvoudig kwam de zege niet tot stand. Na 45 minuten ballen op het strakke veld van de roodzwarten had het zomaar 2-2 kunnen staan. Echter, de keepers van beide elftallen waren de absolute helden van de dag. Doelman Dinand Stuifzandt had prachtige antwoorden op onder meer doelpogingen van Rolf Hofsink en Ryan Buitenhuis.

Zijn collega, Thijs Altena, aan de andere kant liet tevens zien uit het juiste keepershoutwerk te zijn gesneden. Met katachtige reflexen hield hij voor de noodzakelijke onderbreking prachtig de nul. De neutrale toeschouwer was spekkoper. Twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Niet altijd even goed voetbal, maar de passie en inzet was hartverwarmend te noemen.

Na rust golfde het spel een beetje op en neer. Het niveau van de eerste helft werd niet meer gehaald maar spannend bleef het wel. Spits Gert Dogger miste een bal die Gert anders nooit miste, maar ook Mariënberg deed een duit in het spreekwoordelijke zakje. De ontmoeting tussen Mariënberg en Voorwaarts leek op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen, misschien afgelopen zaterdag wel de enige juiste verhouding toch viel het kwartje eens de kant van het roodzwarte hart op.

Een aanvaller van Voorwaarts beging een overtreding op laatste man Roy Kelder. Hij nam razendsnel de vrije trap en zijn pass bereikte André Plaggenmars die wonderschoon de bal over de net iets te ver voor zijn doel staande Stuifzandt met een weergaloos wippertje verschalkte, 1-0 na 87 minuten. Het Westerpark explodeerde. Hier had heel Mariënberg naar gehunkerd.

De buit was helemaal binnen nadat Niek Lamberink slim Rolf Hofsink met een mooie steekpass bereikte die zag de goed meegelopen Kevin Bolks in zijn ooghoek en die rondde simpel maar koelbloedig af en schoot de thuisploeg definitief naar de 2-0 eindstand. De laatste plek werd overgedragen aan een andere ploeg en Mariënberg klom naar de 11e stek. Nog drie wedstrijden voordat koning Winter zijn intrede doet.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer