Monsterzege Dames Losser op Neptunia

De waterpolodames van Losser hebben afgelopen zaterdagavond in het eigen Brilmansdennen Brilmansdennen geen spaan heel gelaten van het Neptunia. De Friese dames werden volledig gedesillusioneerd met een 20-2 nederlaag als bagage weer terug naar Sneek gestuurd.

Neptunia had natuurlijk één groot excuus, ze hadden geen beschikking over hun vaste doelvrouwe zodat een veldspeler haar plaats onder de lat nam. Na een vlotte 1-0 score van de snelle Kaya Schurink hadden de Losserse dames snel door dat er geen goede keepster in het doel van Neptunia lag. Een uitblinkende Susan Nijhuis schoot met scherp de tweede en derde van een meter of 7 strak in de hoek. Niet alleen door haar doelpunten blonk Susan Nijhuis uit, ook door haar nuttige verdedigende acties op de midachterpositie gaf het team veel vertrouwen.

Na een 6-0 stand in de eerste periode was de wedstrijd eigenlijk gespeeld, de doelpuntenmachine liep gedurende de gehele wedstrijd op volle toeren. Het was pas in de 4e periode dat de Friezinnen op het scorebord verschenen. Losser had in verdedigend opzicht raag de 0 gehouden, maar kon dat niet voorkomen. De ploeg uit Sneek liet 2x over zien dat er toch wel kwaliteit in het team zit en kon via hun midvoor twee doelpunten maken. Uiteindelijk werd de eindstand dus 20-2.
Na deze 6e overwinning op rij is Losser gestegen naar een 2e plaats, die gedeeld moet worden met het Borculose BZC. In de komende periode staan voor Losser een paar moeilijke wedstrijden op het programma. Zo moet zondagavond 18 november in Nijverdal aantreden tegen Het Ravijn 3, een team waar Losser het traditioneel gezien altijd moeilijk mee heeft.

Periodestanden: 6-0, 6-0, 2-0 en 6-2.
Doelpunten Losser: Theresia Korfage 6, Susan Nijhuis 3, Cindy Marsman 3, Jetske Gielians 3, Kaya Schurink 2, Manon Korfage 2 en Jasmin Oddo.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer