NEO veel te sterk voor Twenthe Goor: 0-7

Nadat  NEO 2, 3 en VR1 in de ochtendkou het goede voorbeeld hadden gegeven middels mooie overwinningen moest NEO 1 op bezoek bij Twenthe Goor dat alle negen punten tot nu toe op eigen veld had behaald. De vrees voor een pittige middag bleek ongegrond, want NEO won ruim, overtuigend en niet eens geflatteerd.

De eerste helft die het team van coach van Holland speelde was van een hoog niveau. NEO was messcherp in de duels, had veel lopende mensen en bleek uiterst balvast. Al na twee minuten had een vrije trap van Max Brunninkhuis zomaar binnen kunnen vallen toen de doelman van Twenthe volledig mistastte, maar de bal huppelde naast. Dat was de aanzet tot de belegering van de Twenthe-goal en het was een mirakel dat NEO pas ongeveer halverwege het eerste bedrijf scoorde. Max Brunninkhuis bediende toen koppend Ron Spoler die de bal koel binnen prikte: 0-1.

Jochem Stam en Max Brunninkhuis hadden NEO na twee mooie aanvallen al vlak daarna in veilige haven kunnen brengen, maar met nog alleen de Twenthe-goalie voor zich, bleken ze helaas niet doortastend genoeg.

NEO vond steeds de vrije man en het was mede aan de onzorgvuldige slotpass te danken dat de 0-2 lang op zich liet wachten. Pascal van Berkum, die eerst nog na een superpass van Steven Zonder net voorlangs had geschoten, had toen een voorzet in huis die door Ron Spoler bij eerste paal werd binnen getikt: 0-2.

In de laatste tien minuten voor de thee scoorde NEO nog twee keer en deed daarmee recht aan de veldverhoudingen. Jochem Stam prikte een ietwat mislukte doelpoging van Max Brunninkhuis alsnog binnen en een geweldige aanval via Bjorn Tijhuis en Rick ten Tusscher stelde Ron Spoler in staat zijn derde van de middag te maken. Ruststand derhalve 0-4. Twenthe had welgeteld één doelpoging gehad, Mark Nijland kopte een vrije trap een metertje naast, terwijl Twenthe’s aanvoerder verder veelal verdedigend werk op moest knappen.

Na de thee ging NEO door op de ingeslagen weg en de dynamische Mauro Lohuis kon na een sterke actie nog maar net gestuit worden door een overtreding. Kort daarna zette Lohuis zijn kompaan Rick ten Tusscher alleen voor de goal, maar die kreeg net geen controle over de bal. Na een kwartier scoorde NEO in korte tijd twee keer. Eerst bereikte Rick ten Tusscher Jochem Stam die in de korte hoek de 0-5 scoorde en iets later had Max Brunninkhuis een splijtende pass in huis, waarna de daaropvolgende voorzet van Pascal van Berkum op maat bleek te zijn voor de koppende Jochem Stam die daarmee ook zijn derde van de middag liet noteren: 0-6.

Het inbrengen van Wout Deterd, Twan Weghorst en Bas Smits had totaal geen invloed op het speelbeeld. NEO bleef de bovenliggende partij en nadat nog een paar riante mogelijkheden onbenut waren gelaten was het slotakkoord voor Rick ten Tusscher. Hij schatte een pass van Twan Weghorst op waarde en scoorde alweer zijn zevende treffer van het seizoen: 0-7. Tekenend was dat de jarige goalie Bob Peterman pas in de slotseconde van het duel uit een hoekschop een soort van redding hoefde te verrichten.

Alweer een overtuigende zege, maar helaas leverde ook deze maar drie punten op. Door het gelijke spel tussen Avanti en Sportlust en de ruime winst van Eilermark in Hengevelde kruipen de teams bovenin dichter bij elkaar en NEO nestelt zich door vier achtereenvolgende zeges stevig in de top vier.

Volgende week komt Losser op bezoek en dat betekent een weerzien met Gerard Bos, oud-trainer van NEO.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer