Nipte overwinning heren VKC’03

Zaterdag speelden de heren van VKC’03 tegen Neptunia. VKC wist dit seizoen nog niet eerder de volle 3 punten te pakken daarom was ieders tot het bot toe gemotiveerd om de 3 punten dit maal in Tubbergen te houden. De heren uit Sneek begonnen sterk en scherp waardoor ze snel 2 doelpunten konden maken. Na een overtal situatie wist Bram Paus het net te vinden. Toch werden 2 overtal situaties in het voordeel van VKC kort erna niet benut terwijl Neptunia wel 2 keer wist te scoren. Met nog 3 seconden te spelen in het eerste kwartje wist Raymond Broenink nog op de valreep de aansluitingstreffer te maken. 3-4.

Het tweede kwartje begon met 2 persoonlijke fouten waardoor VKC scherp moest verdedigen, dit pakte uit in 3 treffers voor VKC en slechts 1 voor Neptunia. Door veel uitsluitingen aan de kant van VKC werd ook bij de eerste man de gevreesde rode vlag behaald, Neptunia wist hier gretig gebruik van te maken waardoor de tussenstand na het tweede kwartje 7-7 werd.

Toch bleven beide teams gelijk op gaan, er werden doelpunten gescoord aan beide kanten. Voor het publiek dat zich in de vlaskoel had verzameld was dit een uiterst vermakelijke pot waar velen op de puntjes van hun stoelen zaten. Weer waren er vele uitsluitingen aan beide kanten waaruit beide teams konden profiteren. Tussenstand was minimaal in het voordeel voor VKC: 12-11.

Het vierde kwartje moest VKC de pot naar zich toe trekken, de hoofdmacht had een volle bank en een dijk van een conditie. Na een uitsluiting aan de kant van Neptunia waren er geen wissels meer over voor dit team waardoor ze met een constante man minder door moesten. Dit werkte in het voordeel van VKC: Raymond, Bram en Rogier wisten samen 4 keer snel het net te vinden. Neptunia probeerde wat terug te doen maar uiteindelijk trok VKC aan het langste eind. Einduitslag 16-15.

Doelpunten: Rogier Krom 5 keer, Raymond Broenink 4, keer Bram Paus 3 keer, Rob Kienhuis 2 keer en Pascal Pouwel en Floris Baas elk 1 keer.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer