Opnieuw bekerstunt De Tukkers; verlies TVC’28

Nadat in de vorige ronde van de districtsbeker Hulzense Boys werd verslagen, won De Tukkers afgelopen donderdag ook van 2e klasser Vogido 1. Op Sportpark ’T Loarkamp stond het bij rust al 4-0 in het voordeel van de Albergenaren. Vogido scoorde nog wel in het tweede bedrijf, maar de zege kwam geen moment in gevaar.

Binnen 15 seconden lag de bal al in het netje. Vogido had de aftrap en verspeelde de bal aan Sjoerd Visschedijk. Hij zette laag voor en Jelle Hulskotte schoot de bal in de verre hoek: 1-0. De thuisploeg was geconcentreerd en dwong Vogido telkens tot een fout. De volgende kans was wederom voor Hulskotte. Zijn inzet werd gepareerd door de doelman. Hoewel De Tukkers de betere was kregen de gasten na een kwartier spelen een levensgrote kans om de score gelijk te trekken. De zwart-witten speelden de bal te kort terug op de doelman, waardoor de aanvaller van Vogido zomaar in scoringspositie kwam. Hij zocht de verre hoek met de buitenkant van zijn schoen, maar zag zijn inzet naast gaan.

In de 23e minuut strafte De Tukkers balverlies op het middenveld van Vogido genadeloos af. Jelle Hulskotte gaf de bal mee in de loop van Sjoerd Visschedijk. Laatstgenoemde kapte goed naar binnen en schoot vervolgens de bal prachtig in de lange hoek: 2-0. Het was een aantrekkelijke eerste helft, want even later werd Vogido gevaarlijk voor het doel van de thuisploeg. Doelman Rens Davina redde knap op een schot dat richting de bovenhoek ging. Waar Vogido het na liet om te scoren, was het aan de andere kant wel weer raak. Robin Eidhof vond aan de linkerkant Sjoerd Visschedijk. De keeper redde in eerste instantie nog op het schot van Visschedijk. Kjell Huisman was meegelopen en kon de rebound van dichtbij binnen tikken: 3-0. Nog voor de rust werd het zelfs 4-0. Tijn Kok kapte na een corner prachtig zijn tegenstander uit en schoot de bal keurig in de bovenhoek.

In de tweede helft vielen er in tegenstelling tot de eerste helft weinig kansen te noteren. Vogido had het overwicht en De Tukkers had moeite om de bal lang in de ploeg te houden. De gasten kregen een paar mogelijkheden en scoorden na ongeveer een uur spelen. Na een goede aanval werd de bal vanaf de rechterkant voorgezet. Rowied Basheer kwam goed voor zijn tegenstander en schoot via de doelman binnen: 4-1. De Tukkers nam minder risico in balbezit, waardoor het voornamelijk lange ballen ging spelen. De gasten probeerden nog wel wat, maar op een paar afstandsschoten na kwamen de Albergenaren eigenlijk niet meer in de problemen. De eindstand bleef bij 4-1 en dat betekent dat De Tukkers de volgende bekerwedstrijd speelt tegen VV Rigtersbleek 1. Zondag speelt De Tukkers voor de competitie tegen WVV’34. In Albergen wordt om 14:00 uur afgetrapt.

Er werd woensdag en donderdag volop gebekerd. Hier de uitslagen: SVZW (foto) wond met 2-3 van De Zweef, ATC’65 verloor met 1-2 van DOS’37 en DETO won met maar liefst 7-1 van EMMS. Na het eerste team van AZSV heeft ook het tweede team van de Aaltense formatie zich voor de volgende ronde weten te plaatsen door een 4-0 overwinning op FC Trias. Beide teams treffen elkaar in de volgende ronde.

BWO uit Hengelo verloor thuis met 0-2 van DSVD en Eilermark was niet opgewassen tegen het hoger geklasseerde vv Rigtersbleek en verloor thuis met 2-4. Tubantia verraste met een 3-1 winst op TVC’28 (foto), KOSC verloor nipt met 2-3 van Barbaros en het tweede team van HSC’21 was met 2-0 te sterk voor GSV’38.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer