Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi terug in Vroomshoop

Als de winterstop straks is begonnen voor de veldvoetballers, wordt het vizier volledig gericht op de 42ste editie van het populaire Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Op zaterdag 22 december vanaf 18.00 uur gaat het zaalvoetbalspektakel van start met de voorronde, waarbij honderd ploegen in twintig hallen tegelijk proberen de kwartfinale te bereiken.

Honderd clubs spelen in twintig hallen tegelijk de voorronde. Deze 42e editie van het allergrootste zaalvoetbaltoernooi van Nederland voor veldspelers, slaat dit jaar haar vleugels weer uit in Vroomshoop. Sporthal Het Punt is dan voor deze regio ‘the place to be”!

Uit de gemeente Twenterand is zondag vierdeklasser Sportlust Vroomshoop de enige vertegenwoordiger en zal dan ook spelen in haar eigen thuishaven, Het Punt. Tegenstanders van Sportlust Vr. in poule I zullen dan zijn, Daarlerveen, SVV’56 Sibculo, Bergentheim en WVV’34 uit Hengevelde.

Overige regionale deelnemers zijn o.a. in poule M in de Gramsberger sporthal De Binder, Mariënberg, SC Lemele, DOS’63, Protos en Gramsbergen.

In poule K in Slagharen (sporthal Het Noorderslag) spelen dan Kloosterhaar, SC Lutten, EMMS, DKB en de zaterdagtak van Hoogeveen.

In poule B in sporthal de Citadel in Dedemsvaart spelen straks HZVV, SCD’83, Dedemsvaart, ZAC en OZC Ommen, terwijl sporthal De Beek in Hardenberg het strijdtoneel zal vormen voor OVC Ommen, Bruchterveld, Avereest, Hardenberg’85 en MSC.

Er wordt verder gespeeld in Dalen, Westerbork, Beilen, Coevorden, Angelslo, Emmen, Nieuw Weerdinge, Zwartemeer, Emmercompascuum, Borger, Hollandscheveld, Erica, Hoogeveen, Veenoord en Zuidwolde. Slechts enkele mutaties zijn er te noteren geweest. Ten opzichte van de editie van vorig jaar zijn er zes wijzigingen: MVV Alcides, Gasselternijveen, VEV, Achilles 1894 (zat), Musselkanaal en Rouveen komen in de plaats voor Sweel (zat), VV LEO, Voorwaarts Westerhaar, Turkse Kracht, Drienerlo en Nieuwleusen.

Vijftig clubs gaan na de voorronde verder, namelijk de nummers één en twee van elke poule en de tien beste nummers drie. De kwartfinale wordt al op donderdag 27 december 2018 vanaf 18.00 uur in tien hallen afgewerkt. De nummers één en twee en de vijf beste nummers drie gaan dan door.

Op zaterdag 29 december 2018 vanaf 18.00 uur gaat de strijd weer verder met de halve finale, die in vijf hallen wordt gespeeld. Hier vindt een opruiming plaats en wordt het echt spannend. Alleen de poulewinnaars plaatsen zich voor de finale op 5 januari 2019 in sporthal Angelslo te Emmen. De nummers twee van de halve finale krijgen nog een extra mogelijkheid om zich ook te plaatsen voor de grote finale door middel van de beroemde tussenronde. Deze ronde wordt gespeeld op woensdag 2 januari 2019 vanaf 18.00 uur in dezelfde finalehal in Emmen. De poulewinnaar is de laatste deelnemer aan de finale op zaterdag 5 januari 2019

Titelverdediger van het toernooi is SC Elim, de ploeg die vorig jaar als zaterdag-vierdeklasser verrassend won. In de finale werd zaterdag-eersteklasser Noordscheschut aan de kant gezet met 5-1.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer