Rigtersbleek begint zaalseizoen met ruime winst op Sparta (N)

Zaterdag startte voor het Enschedese Rigtersbleek het zaalseizoen weer. Opnieuw acteert het in de eerste klasse, wat het resultaat was na een wisselvallig zaalseizoen 2017-2018 met een spectaculaire eindsprint. Met Patrick Hage aan het roer zijn de ambities hoog en willen de Rigtersblekers bovenin meedraaien, en dan is de eerste klap een daalder waard. Na een vol voorprogramma van bijna alle Rigtersbleek-ploegen opende scheidsrechter Albert Schopman in de Pathmoshal het duel tegen Sparta Nijkerk. De Enschedeers wisten niet direct het initiatief te nemen, dat lag bij Sparta. Zij wisten op een vlotte 0-2 voorsprong te komen, wat voor de thuisploeg betekende dat zij direct in de achtervolging moesten, wilden ze hun doel behalen.

Dat lukte, waarbij mooie aanvallen met veel kansen werden afgewisseld met onoplettendheidjes in de verdediging. De scherpte was erg wisselvallig, zowel aanvallend als verdedigend, maar toch lukte het om naar een 15-11 voorsprong uit te bouwen. Sparta (N) bleef aanhaken, kwam ook terug tot 15-14, maar de mannelijke reboundkracht uit Enschede won het doorlopend van de ploeg uit Nijkerk waardoor de formatie van Hage voort kon blijven bouwen en rustig kon blijven door spelen om de voorsprong te behouden. Het lukte, door een aantal goede damesgoals en een tandje erbij op verdedigend vlak, om die uit te bouwen en Sparta (N) in de tang te houden. De vechtlust was er bij Nijkerkse ploeg dan ook halverwege de tweede helft wel af, terwijl de Rigtersblekers gestaag door bleven gaan. Zowel elke basisspeler als elke ingevallen speler wist het mandje te vinden, en Rigtersbleek toont daarmee over de breedte voldoende kwaliteit en vertrouwen te hebben om daadwerkelijk bovenin mee te doen. De eerste klap is uitgedeeld, Sparta (N) werd met 30-19 aan de zegekar gebonden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer