Sandra Borgeling: ‘Ik mag tevreden zijn met mijn debuut’

Wie is Sandra Borgeling?

Ik ben 16 jaar, zit in 5 havo op het Twickel college Hengelo en woon in Delden.

Wat vind je nou zo leuk aan korfbal?

Ik vind het leuk dat het een gemengde sport is, dus dat je met dames en heren speelt. Daarnaast moet je samenspelen met elkaar, omdat je niet mag lopen met de bal, dus iedereen doet mee met het spel en binnen de club is er veel gezelligheid.

Wat is je favoriete positie?

Ik heb niet echt een favoriete positie, Ik vind zowel aanvallen als verdedigen leuk om te doen. Alleen afvangen vind ik wat minder leuk omdat ik niet zoveel lengte heb.

Wat voor soort korfballer ben je? Hoe kun jij je als korfballer onderscheiden met andere spelers/speelsters?

Ik ben best wel een snelle speelster, waardoor ik snel vrij kan komen voor het schot of voor een doorloopbal. Daarnaast heb ik een vrij goed schot.

Hoe lang doe je al aan korfbal?

Ik korfbal al sinds mijn zesde, dus ruim tien jaar.

Hoe ben je erbij gekomen om te gaan korfballen?

Mijn zus korfbalde al bij DKV Zwart Wit, hierdoor kwam ik al vaak op het korfbalveld om wedstrijden te kijken. Daardoor kende ik korfbal al en het leek me wel leuk om te doen.

Hoe leeft de sport korfbal in je familie en omgeving?

Mijn zus en mijn zusje korfballen ook, dus mijn familie is vaak op het korfbalveld te vinden. Hiernaast heeft mijn vader vroeger ook gekorfbald.

Wat betekent korfballen voor jou?

Voor mij is korfballen even ontspannen van school en even gezellig sporten met mijn team.

Hoe ben je het seizoen begonnen met de A1 van Zwart Wit?

Het veldseizoen is net afgelopen en ik vind dat we tevreden mogen zijn met het resultaat. Bij ons gaat het namelijk vooral om het plezier en dat hebben we zeker gehad.

Wat is jullie doelstelling dit seizoen?

Zoals altijd willen we zo hoog mogelijk eindigen in de competitie, maar belangrijker nog is dat we het gezellig hebben met elkaar en plezier maken.

 Kun je kort uitleggen hoe een wedstrijd er voor jou uit ziet?

Voor de wedstrijd hebben wij een bespreking waarin verteld wordt hoe we de wedstrijd gaan spelen, tevens maakt onze coach onze vakken bekend. Wanneer we dit hebben gedaan gaan we inschieten en begint de wedstrijd. Gedurende de wedstrijd zijn wij gefocust en proberen wij natuurlijk te winnen. In de rust bespreken we de dingen die beter kunnen en de dingen die goed gaan. Dan begint de tweede helft en proberen we die dingen toe te passen. Na de wedstrijd ruimen we het veld op en gaan we douchen.

Je hebt je debuut al mogen maken voor Zwart Wit 1. Verrast?

Ja, ik was best verrast toen ik gevraagd om mee te doen, ook omdat ik direct in de basis begon. Daarentegen vond ik het wel super leuk dat ik mee mocht doen.

Hoe kijk je terug op je debuut tegen Revival?

Ik denk dat ik tevreden mag zijn met mijn debuut. Het ging best wel goed en ik heb ook nog gescoord.

Wat is je persoonlijke doel voor dit jaar? En de jaren die volgen?

Dit jaar wil ik mij verder ontwikkelen en dan vooral op tactisch vlak, zodat ik makkelijker mee kan gaan in het spel van de senioren. Voor de jaren die volgen wil ik de selectie van DKV Zwart Wit halen.

Hoe denk je dit te gaan bereiken?

Mijn best blijven doen en plezier houden in het korfballen.

 Wat voor een tip zou je een beginnend korfballer geven om hetzelfde te bereiken wat jij nu hebt bereikt en nog gaat bereiken?

Ik denk dat het vooral belangrijk is dat je het leuk vindt om te doen. Natuurlijk is het ook belangrijk dat je je best doet en goed ondersteund wordt door je team.

Wat vind je van deze rubriek op SportinTwente.nl?

Ik vind het een leuke rubriek, want het is leuk om te lezen wat ander sporters in de buurt hebben bereikt.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer