Sneu verlies TVC’28 bij Rohda Raalte

Zondag stond voor TVC’28 het uitduel tegen koploper Rohda Raalte op het programma. Rohda won afgelopen week de eerste periode in de 1e Klasse. Aan het begin van het duel lag het tempo aan beide kanten vrij hoog. Rohda trachtte door hoge pressie op de TVC’28-defensie snel tot de openingstreffer te komen. Desondanks kwam TVC’28 knap op voorsprong nadat een afgeslagen bal werd opgevangen door Tom Koelman. Koelman liet deze mogelijkheid niet onbenut en schoof de bal goed achter de Rohda-doelman. Na deze voorsprong herpakte de koploper zich en werd TVC’28 teruggedrongen op eigen helft. De Tubbergenaren konden ook niet lang genieten van de voorsprong nadat een directe vrije trap binnenviel. Tot aan de rust kwamen beide teams goed weg en zag doelman Kamphuis een Rohda-inzet op de paal gaan. Uiteindelijk gingen beide ploegen met een 1-1 stand de rust in.

In de tweede helft startte TVC’28 sterk en was het in staat om langer balbezit te houden. Waar TVC’28 met doelpogingen van Sjoerd Oosterik, Jeffrey Huizinga en Okke Schepers dichtbij de tweede treffer was, kwam Rohda op voorsprong. Na een ongelukkige verdedigende actie in het Tubbergse zestienmetergebied, kwam Rohda via een strafschop op voorsprong. In de slotfase probeerde TVC middels wat opportunistisch spel nog gevaarlijk te worden. Helaas leidde dit niet tot de gewenste gelijkmaker waardoor TVC’28 tegen een ongelukkige nederlaag opliep. Ondanks het goed vertoonde spel in de tweede helft en een sterk verdedigende organisatie, werden er helaas geen punten meegenomen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer