Springselectie Fysion ruimschoots geplaatst voor de Finale

Afgelopen zaterdag deed springselectie van Fysion mee aan de plaatsingswedstrijd groepsspringen in Lemmer. Het team, bestaande uit: Meike Jellema, Imke Kamerling, Martijn van den Berg, Yinthe Huisman, Sem Aalderink, Marly van Egmond, Rowan van der Heide, Fleur Broens en Lise Rutgers, deden mee in de categorie mix junioren B-lijn. Het team deed mee op de toestellen airtrack, minitramp pegasus, minitramp tafel en minitramp vrij.

Als eerste toestel kwam minitramp tafel aan de beurt. Fysion moest ook als eerste van de categorie, dus de spanning was vrij groot. Na een hele mooie wedstrijd gesprongen te hebben zonder vallen behaalden wij met een score van 18.60 een ruime eerste plaats met een verschil van bijna 1,5 punt op de nummer twee.

Als tweede toestel kwam minitramp vrij. Hét Koningstoestel binnen het groepsspringen. Hier hadden wij zelfs meer tegenstanders, en ook hier moesten wij binnen de mix junioren B categorie als eerste springen. En na een zeer stabiele wedstrijd mochten wij ons ook hier met bijna 3 punten verschil als eerste door naar de finale met een score van 20.85.

Airtrack was het derde toestel. Een toestel waar wij minder dan een jaar op meedoen. Er werd hier zeer zuiver gesprongen en met maar één val mochten wij als vierde door naar het NK met een score van 14.60. Als laatste toestel sprong het team op minitramp pegasus. Weer een zeer mooie nette wedstrijd werd er gesprongen en met ruim 1,5 punt voorsprong op de nummer twee mochten wij wederom als eerste door naar het NK. Een zeer geslaagde plaatsingswedstrijd voor het mix junioren team. Drie maal als eerste geplaatst en eenmaal als vierde geplaatst op alle onderdelen waar dit team aan mee heeft gedaan.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer