STEVO verliest van FC Winterswijk

STEVO moest zondagmiddag in Winterswijk een 3-1 nederlaag slikken tegen de plaatselijk FC. Geen schande, want FC Winterswijk lieten zien over een hele goede ploeg te beschikken en staan misschien wel te laag op de ranglijst. Het voetbal wat tegen STEVO op de mat werd gelegd was zeker eerste klasse waardig en vooral voorin was FC Winterswijk levensgevaarlijk met hele goede individuele voetballers, waar de verdediging van STEVO de handen vol aan had. En toch had er misschien wel meer in gezeten voor STEVO dan deze nederlaag, zo zal waarschijnlijk de mening zijn van de spelers na afloop, omdat het eigenlijk nooit uit de wedstrijd werd gespeeld.

De inzet bij STEVO was voorbeeldig en nadat Winterswijk al in minuut één de bal op de lat van het STEVO doel zag landen, ging het duel daarna in de eerste twintig minuten gelijk op. Remon Kruiper had de beste kans uit een vrije trap tot dan en Hugo Weerink zag een mooie individuele actie niet beloond worden. Gaandeweg de wedstrijd verhoogde Winterwijk het tempo en STEVO moest mee in de versnelling. Individueel was het soms om de vingers bij af te likken wat FC Winterswijk liet zien. Aan de 1-0 voorsprong van de thuisploeg ging ook hogeschool voetbal vooraf. STEVO moest alle zeilen bijzetten na de achterstand en tot aan de rust liep het gelukkig geen verdere averij op.

In de tweede helft ging Winterswijk wederom fel van start, maar STEVO  wist de thuisploeg van het eigen doel houden. Het duel bleef heel vermakelijk en naarmate de tijd vorderde dirigeerde trainer Geert Veldhuis zijn verdediger Ingmar Reinerink naar voren. Binnen een minuut kopte Ingmar vanuit een vrije trap van Hans Brunninkhuis de 1-1 gelijkmaker tegen de touwen. Er leek op dat moment nog meer in het vat te zitten voor STEVO, totdat de scheidsrechter op de rand zestien voor het STEVO-doel een vrije trap gaf aan Winterswijk. Dat buitenkansje werd ten volle benut en de bal sloeg als een granaat binnen achter keeper Roy Kreuwel.

Een flinke domper deze 2-1 achterstand voor STEVO, dat opnieuw moest aanzetten en noodgedwongen achterin ruimte moest weggeven om voorin de gelijkmaker te forceren. Het was te veel van het goede voor de mannen van trainer Geert Veldhuis. Winterswijk was bij al zijn aanvallen levensgevaarlijk en de beloning daarvoor bleef andermaal niet uit. Kort voor tijd werd het 3-1 en STEVO moest zich neerleggen bij een nederlaag. Geen reden overigens om lang bij stil te staan. Alles gegeven maar verloren van een goed spelend FC Winterswijk, zo mag de conclusie zijn.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer