SVZW moet punten pakken bij AZSV

Zaterdag onderneemt SVZW de reis naar Aalten, om daar aan te treden tegen AZSV. In het verleden lukte het niet vaak om daar punten te halen. In 2013 promoveerde AZSV naar de hoofdklasse, en tot op heden heeft de club zich steeds weten te handhaven op dit niveau. In 2010 werd Dennis van Toor trainer van AZSV. In het 1e jaar onder zijn leiding werd de club kampioen in de 2e klasse. Hij was ook de trainer toen de club naar de hoofdklasse promoveerde.

In de zomer van 2018 vertrok de trainer na 8 seizoenen bij AZSV om de overstap naar Staphorst te maken. Bij AZSV werd hij opgevolgd door Dave de Jong. Hij kwam over van DVC’26 uit Didam. AZSV begon heel goed aan het nieuwe seizoen, na 4 rondes was de ploeg nog ongeslagen. Daarna ging het niet meer zo soepel. Hierdoor staat AZSV nu op de 11e plaats met 13 punten. Dat is de onderkant van de middenmoot, waar heel vele ploegen dicht bij elkaar staan. Het is voor de thuisclub dus zaak om punten te gaan pakken. Probleem lijkt het scorend vermogen van AZSV. Tien doelpunten in elf wedstrijden is niet veel. In Aalten zal de thuisclub vol gaan voor de winst om zo wat meer afstand van de onderste plaatsen te kunnen nemen.

SVZW weet ook wat het te doen staat. Er moeten punten gepakt worden. Afgelopen zaterdag was daartoe de gelegenheid tegen DETO. Winst in die wedstrijd was heel mooi geweest. Helaas lukte dat niet. Want de overwinning van DETO was terecht. Vooral in de 2e helft was het spel van SVZW onder de maat. Er zal dus uit een ander vaatje getapt moeten worden, anders komt SVZW niet uit onderste regionen van de ranglijst. Natuurlijk zijn er nog wat personele problemen, maar zaterdag kreeg SVZW in het begin voldoende kansen om de score te openen. Kansen benutten dat lukt niet zo op dit moment. Wanneer dat weer beter gaat lukken moet het mogelijk zijn om de nodige punten te pakken.

Deze week weer goed trainen met elkaar, want het moet als team gebeuren. Wat dat betreft hoeven er ook geen problemen te zijn, want met de teamgeest zit het wel goed in het elftal. Zaterdag staat de wedstrijd tegen AZSV op het programma. In het verleden was SVZW niet vaak succesvol in Aalten, maar resultaten uit het verleden tellen niet. Het gaat nu het heden. Onderin zijn de verschillen niet zo groot in de hoofdklasse. Er zijn nog 19 wedstrijden te spelen, dus nog mogelijkheden genoeg om punten te halen. De wedstrijd in Aalten begint om 14:30 uur.

Foto AZSV (van SVZW): @ Cor Hinkamp.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer