SVZW ontvangt provinciegenoot Staphorst

Zaterdag staat er een provincie derby op het programma in Wierden. SVZW ontvangt dan Staphorst, ook een club uit de provincie Overijssel. Staphorst heeft dit seizoen weer de beschikking over een hoofdklasse waardige selectie. Dat is wel te zien aan de positie die de club inneemt op de ranglijst. Een selectie die deze zomer wel de nodige veranderingen onderging. Zes spelers verlieten de club om ergens anders te gaan voetballen. Daar staat de komst van negen spelers tegen over. Voor SVZW is Ferdi ter Avest (foto intro) de bekendste nieuwkomer. Hij droeg immers vorig jaar nog het mooie witte SVZW shirt. Ondanks de promotie met SVZW naar de hoofdklasse, besloot Ferdi om naar Staphorst te gaan. Terug naar de club waar hij ook voor speelde van 2013 tot en met 2016.

Ook de trainer is nieuw bij Staphorst. Dennis van Toor maakte de overstap van AZSV naar Staphorst. Hij is een ervaren trainer in het zaterdagvoetbal, die prima past bij voetbalclub Staphorst. De ambities van Staphorst zijn alom bekend. Bovenin meedraaien in de competitie en daarnaast ver komen in de beker. Want ook daarin heeft Staphorst de laatste jaren mooie successen behaald. Op 26 september was het bijna gelukt om PEC Zwolle uit de beker te schieten. Maar het lukte niet om de kansen te benutten. Iets wat normaal geen probleem is voor Staphorst. Kijk maar naar afgelopen zaterdag, want toen werd DUNO D met een 3-1 nederlaag naar Doorwerth gestuurd.

SVZW weet bij voorbaat al wel dat er een sterke tegenstander naar Wierden komt. Een elftal met ervaren spelers die weten wat gevraagd wordt op hoofdklasse niveau. SVZW ervaart ook elke week dat er heel wat voor nodig is om punten te halen. Afgelopen zaterdag werd een 2-0 achterstand heel goed omgebogen naar 2-2. Maar helaas ging het daarna toch weer mis, en werd er met 4-2 verloren. Je moet 90 minuten heel scherp zijn. En dat zal tegen Staphorst ook een eerste vereiste zijn. Het is in elk geval zaak om de ervaren spitsen Martijn Brakke (foto) en Ferdi ter Avest goed in de gaten te houden.

Daarnaast is Rob Mijnheer de spelverdeler van Staphorst. Een mooi klusje voor de SVZW middenvelders om hem uit te schakelen. Naast deze opdracht is het ook belangrijk om te zorgen dat je zelf kansen afdwingt. Dat SVZW in staat is om kansen te creëren werd wel duidelijk in de laatste wedstrijden. Alleen het zit niet mee in het kansen benutten. Het rendement moet omhoog, lukt dat, dan komen de overwinningen er ook aan. Natuurlijk is er nog geen sprake van paniek, maar de situatie is wel zorgelijk wat betreft de stand op de ranglijst. De wedstrijd tegen Staphorst begint om 14:45 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer