SVZW op bezoek bij Buitenpost

Zaterdag staat voor SVZW de verste uitwedstrijd van dit seizoen op het programma. Om 14:30 is in Buitenpost de aftrap van deze wedstrijd in de hoofdklasse B tussen V.V. Buitenpost en SVZW. V.V. Buitenpost – SVZW is bij aanvang al een historische wedstrijd. Nog nooit eerder stonden deze beide clubs tegenover elkaar in wedstrijd verband. Op 1 mei 1942 werd voetbalvereniging Buitenpost opgericht. VV Buitenpost groeide in de loop der jaren door tot een stabiele tweedeklasser en werd in 2011 voor het eerst in de clubhistorie kampioen in de 1e klasse. VV Buitenpost werd eerste klasser, een succes waar de club trots op is. Maar aan het eind van het seizoen 2017-2018 werd het nog mooier. De club werd kampioen van de 1e klasse E. Voor het eerst in de historie van de club promoveerde het 1e elftal naar de hoofdklasse.

Een prachtig resultaat, waar de “De Blauwkes” terecht trots op zijn. Het kampioenschap werd gehaald onder leiding van hoofdtrainer René van der Weij. Hij heeft besloten aan het eind van dit seizoen weg te gaan bij VV Buitenpost. Volgens veel kenners zou de club het moeilijk gaan krijgen op hoofdklasse niveau. Daar is tot nu toe nog niet veel van te merken. Drie keer werd er gewonnen tegen clubs die ook laag op de ranglijst staan. Hierdoor staat VV Buitenpost nu met 11 punten op de 10e plaats. Spits Rudmer Loonstra is aardig op dreef. Zaterdag scoorde hij drie van vier doelpunten voor Buitenpost in de met 3-4 gewonnen wedstrijd tegen WHC. Een goed resultaat tegen SVZW zou betekenen dat de club nog meer afstand kan nemen van de gevarenzone.

SVZW heeft na afgelopen zaterdag 7 punten uit negen wedstrijden. Hiermee staat de club op de 14e plaats op de ranglijst. In thuiswedstrijd tegen CSV Apeldoorn wist SVZW pas in de 91e minuut een gelijkspel uit het vuur te slepen. Invaller Nick Koopmans kopte een mooie voorzet tegen de touwen. Een gelijkspel dat wel verdiend was overigens. Door blessures en een schorsing waren er 7 spelers niet beschikbaar. Zoals het er nu naar uit ziet, zijn er zaterdag weer wat meer spelers beschikbaar. Voor SVZW geldt hetzelfde als voor de gastheren, punten halen in deze wedstrijd is belangrijk. Want bij een goed resultaat kan het zomaar zijn dat er een paar plaatsen winst op de ranglijst inzit. Met de instelling zit het wel goed dit seizoen, daar zal het dus niet aan liggen.

Nu hopen dat het ook wat meer meezit in de komende wedstrijden. Dan kan het niet anders, of het punten aantal gaat omhoog. Het is in elk geval een goed idee om de samenvatting van WHC – V.V. Buitenpost deze week nog even te bekijken. Uit die beelden kun je opmaken dat Buitenpost enorm effectief is in het benutten van kansen. Dus dat betekend scherp zijn in verdedigend opzicht. Maar WHC wist 3 keer te scoren, dat geeft aan dat er ook mogelijkheden zijn in aanvallend opzicht. De wedstrijd op Sportpark De Swadde aan de Jeltingalaan 80 in Buitenpost begint om 14:30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer