Terechte nederlaag DOS’37 tegen Bennekom

DOS’37 heeft zaterdagmiddag een terechte nederlaag geleden tegen een sterk spelend en goed combinerend Bennekom door met 3-1 te verliezen op sportpark de Eikelhof in Bennekom. Bennekom dat de duidelijke ambitie uitspreekt om vanaf volgend jaar weer te willen acteren in de hoofdklasse, heeft de laatste jaren duidelijk geïnvesteerd in het goed geoutilleerde sportpark en in een goede selectie.

Bennekom begint sterk aan de eerste helft en legt goed aanvallend voetbal op de mat. DOS dat al enigszins gekortwiekt aan de wedstrijd begint door een aantal blessures en schorsingen, moet in de 10e minuut al wisselen. Maarten Smit die last heeft van de lies geeft na 10 minuten aan dat het toch niet gaat en Melvin Kemp moet hem vervangen. In de 13e minuut krijgt DOS een vrije trap vanaf rechts, die scherp aangesneden wordt door Nick Wennink en door Marc Meier wordt omgezet in de 0-1 voor DOS. Bennekom is slechts eventjes van slag, maar herpakt zich al heel snel en zoekt de aanval, hetgeen in de 28e minuut leidt tot de 1-1, met een fraai afstandschot in de rechter bovenhoek wordt de goed keepende Nitert kansloos gelaten.

Bennekom ruikt bloed en middels een mooi uitgevoerde aanval, waar alleen maar bewondering voor kan zijn, scoort het in de 32e minuut ook al de 2-1. In de laatste 10 minuten voor rust zijn er nog wel wat kleine kansjes aan beide zijden. Zo schiet, de in de basis begonnen Glenn Jansen, een vol risico genomen volley, hard over, maar daar blijft het ook wel bij.

Bennekom begint ook de 2e helft weer aanvallend en is af en toe dreigend, maar DOS houdt redelijk eenvoudig stand. In de 59e minuut moet Jaap Mulderij het veld verlaten, hij krijgt direct rood na een forse charge op het middenveld. Bennekom zet DOS steeds verder onder druk, maar de mannen uit Vriezenveen blijven, met slechts nog steeds maar een doelpunt verschil, vechten voor hun kans en leveren volop strijd. Nitert houdt in deze fase DOS, middels een aantal goede reddingen, nog in de strijd. In de 85e minuut valt dan toch de 3-1 voor Bennekom die al een tijd in de lucht hing, dit betekent tevens de eindstand.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer