Tornado Dames pakt Twentse derby in 5-setter tegen Krekkers 2

Zaterdag stond er weer een Twentse derby tussen Tornado DS1 en Krekkers DS 2 op het programma. Tornado was tot op heden nog ongeslagen. Dat dit weer een lastige pot zou worden, was geen nieuws voor de meiden uit Geesteren die mogelijk nog een koppositie konden halen bij volle winst. Het publiek was in grote getale aanwezig voor een vermakelijke spannende pot volleybal.

De eerste set kwam Krekkers beter uit de startblokken. De ploeg uit Mariaparochie stond goed te passen en de aanvalsters wisten het blok van Tornado te omzeilen. De foutenlast aan de kant van Tornado was hoog, ondanks dat de setstand nog gelijk op ging tot 16-16. Er volgden vier directe fouten van Tornado en die zorgden voor een gaatje (16-20). Tornado knokte nog hard terug, maar kwam net te kort en de set ging met 22-25 naar Krekkers.

De tweede set bleef de opstelling van Tornado ongewijzigd en ook het beeld bleef hetzelfde. Krekkers beet meer van zich af en zaten beter in hun spel. Hoewel de passlinie van Tornado door Inger Platenkamp goed werd neergezet, konden de aanvalsters de bal niet makkelijk bij Krekkers op de grond krijgen. Ook konden 2 wissels aan de Geesterse kant het tij niet keren. Het werd 23-25.

In set 3 sloeg het 180 graden om. De passing bleef sterk bij de Geesterse dames en de servedruk werd opgeschroefd. Jorieke Letteboer wist een serveserie te produceren en zorgde dat Tornado op ruime voorsprong kwam. Tornado had volledig het initiatief en kon na hartenlust aanvallen en variëren in harde rake klappen en tactische ballen en een feestje vieren. De meiden uit de Mariaparochie liepen al snel achter de feiten aan en kwamen er ook niet meer aan te pas in het vervolg: 25-15. Dit mooie spel zette door in de 4e set. Het initiatief bleef bij Tornado en nu was het Sanne Hemmer die een reeks aan serves wist te maken. Tornado was de 3e en 4e set overduidelijk de betere ploeg en er moest een tiebreak aan te pas komen.

De eerste 5-setter van het seizoen was een feit. Hierin lieten beide ploegen goed spel zien. Veel inzet en emotie zorgde voor mooie rally’s, waarbij de teams weinig voor elkaar onderdeden en op 8-7 volgde de veldwissel. Het was Tornado die aan het langste eind zou trekken. Er volgde weer een service serie waarin een gaatje geslagen werd. Het verzet was gebroken en de winst en de partij was een feit: 15-12. Tornado heeft haar ongeslagen positie vast gehouden en staat nu met 1 punt minder dan Set-Up’65 op een mooie tweede plek.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer