TVC’28 weet weer wat winnen is

Na drie verloren wedstrijden op rij moest er door TVC’28 tegen de amateurs van NEC uit Nijmegen gewonnen worden om de aansluiting met de subtop te behouden. Het begin van de wedstrijd speelde zich buiten beide strafschopgebieden af. Beide ploegen probeerden vroeg druk te zetten. Voor TVC ’28 resulteerde dit in de 8e minuut in een vrije trap net buiten het 16 meter gebied. Okke Scheepers schoot de bal snoeihard in de linkerbovenhoek en uit het niets stond TVC ’28 met 1-0 voor. NEC was tot de rust de bovenliggende partij; met name Bram Kamphuis en Maarten Oude Avenhuis verrichtten enkele goede acties waardoor de ruststand 1-0 was.

Na de rust had TVC ‘28 aanvankelijk een licht veldoverwicht en probeerde direct z’n snelle aanvallers in stelling te brengen. Dit leidde tot een voorzet die Mauro Plegt net over tikte. Ondanks het lichte veldoverwicht werd het toch gelijk. Na slordig uitverdedigen kon NEC overnemen en uit de daarop volgende voorzet bracht verdediger Jasem Methar van NEC de stand op 1-1. NEC had nu een sterke fase terwijl TVC ’28 het voetballend en werkend even liet afweten en onder druk kwam te staan. Toch wist TVC ’28 enkele keren gevaarlijk voor het doel van de tegenstander te komen, onder andere met een schot van Jeffrey Huizinga en een kopbal van Tom Koelman.

Nadat Bram Kamphuis een goede redding had verricht en snel het spel hervatte kwam de bal door een goede pass voor de voeten van Jeffrey Huizinga, die met een afstandsschot de keeper verschalkte en TVC ’28 weer op voorsprong zette. Toen kort daarna Okke Scheepers uit een corner de stand op 3-1 zette was de wedstrijd gespeeld. NEC was een goede tegenstander die met balvaardige spelers en kort combinatievoetbal tot aan het 16 meter gebied gevaarlijk was maar feitelijk geen uitgespeelde kansen kon creëren.

TVC ’28 kon weer eens 3 punten aan het totaal toevoegen en probeert dat zondag 18 november in de uitwedstrijd tegen Heino te herhalen. Volgende week, zondag 11 november, bekert TVC ’28 thuis tegen Borne.

Foto’s: Paul Snijders

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer