VC Fleringen wint verdiend van het bezoekende TVV

Zondag speelde VC Fleringen thuis tegen TVV. De afgelopen jaren had Fleringen het steeds moeilijk tegen de Enschedese voetbalclub. Met de terugkeer van Kemal Sari(Quick ’20) en Mesut Yildrim(Victoria’28) is de selectie van de Enschedeërs ook nog eens behoorlijk versterkt. Fleringen mist nog altijd de langdurige geblesseerden Lars Schoemaker en Peter Oude Lenferink. Door de blessures van Steven Schepers en Dries Koopman was het voor Fleringen puzzelen op het middenveld. Robin Heithuis had hierdoor een basisplaats in de verdediging. Jasper Slaghekke, Gijs Koopman en Sjoerd Booijink vormden het middenveld. Op de bank namen Robert Beukerink, Jasper Schepers en A-junior Steven Kok plaats.

Fleringen ging voortvarend van start en pakte direct het initiatief. Er werden veel duels op het middenveld gewonnen waardoor Fleringen een paar keer gevaarlijk richting het strafschopgebied van TVV kon combineren. Toch was het TVV dat na een kwartier spelen op voorsprong kwam. Een vrije trap van Kemal Sari verdween hard achter Maarten Oosterik. Na deze tegentreffer liet Fleringen zien dat het met de mentaliteit van de selectie wel goed zit. Fleringen bleef voetballen en wachtte geduldig tot er ruimte in de verdediging van TVV ontstond. Dit leidde al vrij snel tot een grote kans voor Martijn Poppink. Na geklungel in de Enschedese achterhoede kwam de Fleringse spits vrij voor doelman Ersan Mangan. Hij wachtte echter te lang waardoor de doelman in kon grijpen. Nog geen minuut later was er wederom een grote kans voor Fleringen toen een schot van Martijn Poppink door de doelman naast werd getikt.

Even later kwam dan toch de verdiende gelijkmaker voor Fleringen. Met een fraaie actie wurmde linkshalf Gijs Koopman zich langs rechtsback Anil Akman. De daaropvolgende voorzet werd door een verdediger van richting veranderd en verdween fraai in de verre hoek: 1-1. Fleringen rook bloed en TVV kwam niet meer onder de druk vandaan. In deze fase van de wedstrijd speelde Fleringen zeer goed en had het ook eigenlijk op voorsprong moeten komen. Een kopbal van Jeffrey Heithuis miste helaas precisie en een afstandsschot van Jasper Slaghekke kon de Turkse doelman ook niet verschalken. Het was mooi om te zien hoe door de uitstekende onderlinge communicatie de Turkse aanvoerder Mesut Yildrim door het Fleringse middenveld volledig uit de wedstrijd gespeeld werd.

Vlak voor rust miste Fleringen nog een dot van een kans. Tim Stopel speelde zichzelf fraai vrij in het strafschopgebied en wist met een strakke voorzet net niet de rechtervoet van Martijn Poppink te bereiken. TVV stelde hier nog een afstandsschot van Mustapha El Kasmi tegenover. Deze werd door Maarten Oosterik prima onschadelijk gemaakt. Ruststand: 1-1.

De tweede helft schoot Fleringen uit de startblokken. Al na een paar minuten stond de voorsprong voor Fleringen op het scorebord. Na een fraaie steekpass van Sjoerd Booijink werd aanvoerder Martijn Poppink één op één met doelman Ersan Mangan gezet. Hij faalde niet en schoot de bal beheerst tegen de touwen. Fleringen nam geen gas terug en probeerde de voorsprong uit te breiden. In elke linie hielpen de spelers elkaar waardoor TVV er eigenlijk nauwelijks aan te pas kwam. Op de momenten dat TVV er toch doorkwam stond daar altijd nog de uitstekend keepende Maarten Oosterik.

Direct na de 2-1 was Fleringen alweer akelig dicht bij een verdubbeling van de marge. De watervlugge Jitse Nijland brak door over rechts en zag zijn voorzet centimeters langs de paal heen scheren. Na een uur spelen scoorde Fleringen dan toch de 3-1. Een fraaie vrije trap van Jasper Slaghekke werd door Martijn Poppink met een achterwaartse kopbal in de bovenhoek gekopt. Geen kans voor de doelman: 3-1. Bij Fleringen kwamen hierna Robert Beukerink en Jasper Schepers in de ploeg voor Gijs Koopman en Tim Stopel. TVV ging alles of niets spelen en posteerde Onur Akman en aanvoerder Mesut Yildrim in de voorhoede. Hierdoor kwam er wat meer druk op de Fleringse defensie te liggen.

Fleringen verdedigde als een team en de geïrriteerde TVV spelers wisten maar geen opening door de stugge verdediging van Fleringen te vinden. In de slotfase bracht Hielke aan de Stegge de snelle A-junior Steven Kok nog in de ploeg voor de leeg gespeelde aanvoerder Martijn Poppink. Nog geen minuut later had Kok de 4-1 al op zijn schoen na een fraaie steekpass van Jitse Nijland. Helaas schoot de aanvaller de bal hoog over het doel. Hierna floot scheidsrechter Post voor het laatst en kon Fleringen drie welverdiende punten bijschrijven.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer