Verlies dames OZ&PC bij VZV

Voor de 1e klasse dames, en dus ook voor de dames van OZ&PC, stond dit weekend alweer de laatste wedstrijd voor de herindeling op het programma. OZ&PC speelde in IJmuiden om het daar op te nemen tegen VZV. Een ploeg die met 1 punt meer net boven OZ&PC op de ranglijst stond. Vol goede moed werd er dus afgereisd uit Oldenzaal. Helaas ging de wedstrijd toch verloren, en ook nog net de duidelijke cijfers 11-4. Maar de wedstrijd was voor OZ&PC dit maal slechts een klein deel van het verhaal.

Niet lang na vertrek raakte namelijk 1 auto van de Oldenzaalse dames betrokken bij een stevige aanrijding op de A1. De auto werd van achter geraakt door een andere auto waarvan de bestuurder de macht over het stuur was verloren. Na een aantal pirouettes kwam de auto, met speelsters, tot stilstand tegen de vangrail.

Gelukkig waren er geen ernstige verwondingen maar van een goede voorbereiding op de wedstrijd was natuurlijk geen sprake meer. Het was voor OZ&PC nu de vraag wat te doen. De wedstrijd afzeggen lag natuurlijk voor de hand maar dit betekende dat deze binnen een aantal dagen zou moeten worden ingehaald ivm. de herindeling. Na enig overleg is er besloten om toch naar IJmuiden te gaan. Weliswaar zonder Carien en Jolien die toch een aantal klachten hadden overgehouden en dus langs de huisarts gingen.

Met de 8 resterende speelsters werd de reis richting IJmuiden voortgezet. Daar aangekomen werd OZ&PC uitstekend opgevangen door de thuisploeg en scheidsrechters waarna met enige vertraging de wedstrijd toch kon beginnen.

Eenmaal aan de wedstrijd begonnen was al snel duidelijk dat OZ&PC niet 100% gefocust was. Vooral in de omschakeling was het tempo te laag. Toch was het niet zo dat OZ&PC de 1e periode weg werd gespeeld. VZV creëerde wel behoorlijk wat kansen maar wist daar maar moeilijk uit te scoren. Iets wat uiteindelijk 2x lukte. OZ&PC wist dit 1x te doen maar er waren zeker kansen op meer. Zo kreeg OZ&PC 4 uitsluitingen mee waarvan er maar 1 werd afgemaakt. 2-1. Na 1 periode.

De 2e periode liet OZ&PC zich vooral op de contact een aantal keer aftroeven waardoor VZV deze periode 5x kon scoren. Bij OZ&PC bleef dit door het lage tempo in de aanval beperkt tot 1. Maar dit was wel een erg mooi. Met een echte midvoor actie wist Chantal Brouwer de bal tussen 3 verdedigers toch in het doel te krijgen. 7-2 halverwege.

De 3e en 4e periode waren eigenlijk nagenoeg identiek aan elkaar. Om de contra van VZV te voorkomen ging OZ&PC iets anders spelen. Dit had in zoverre succes dat VZV beide periodes slechts 2x wist te scoren. Aanvallend wist OZ&PC echter niet veel meer te brengen dan in de 1e 2 perioden. Dit toch ook door vermoeidheid ivm het gebrek aan wissels. Toch had OZ&PC in de laatste periode wel een aantal goede kansen om het gat iets kleiner te maken maar uiteindelijk werd via 9-3 de 11-4 eindstand bereikt.

Periodestanden: 2-1, 5-1, 2-1, 2-1. Doelpunten: Aniek Giesselink, Chantal Brouwer, Heike Tijdhof en Sanne Nordkamp allen 1x.

Foto intro: Herman Zandhuis.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer