Voorbeschouwingen 2e speelronde TCPM Tukker Cup

Vanaf morgenavond starten de eerste wedstrijden van de 2e speelronde van de TCPM Tukker Cup. De heren hebben hun originele speeldata op 13 november staan, terwijl de dames hun 2e speelronde op de 20e van november gaan spelen. Bij de heren vielen er diverse verrassingen te noteren tijdens de 1e ronde, waardoor overwintering voor velen nog lang niet zeker is. Worden de eerste beslissingen nu al gemaakt of blijft het spannend tot de winterstop. Dat is de grote vraag.

In Poule A hebben SDC ’12 en vv Twenthe Goor hun eerste wedstrijden gewonnen. Onderling komen ze elkaar tegen in de laatste speelronde, maar dat zal alleen om de poulewinst gaan, wanneer beide teams weten te winnen. Uiteraard willen Achilles Enschede en vv Diepenheim het spannend houden tot het eind en zullen ze er alles aan doen om nog kans te maken op de knock-out fase. SDC ’12 gaat op bezoek bij Achilles Enschede. Vv Diepenheim ontvangt buurman vv Twenthe Goor.

Poule B kent dezelfde situatie als Poule A met als koplopers gastheer WVV ’34 en HSC ’21. WVV ‘34 ontvangt in speelronde 2 fc Aramea (data nog niet bekend), terwijl in Haaksbergen het duel HSC ’21 tegen ASV ’57 plaatst vindt. De ploegen uit Enschede en Aadorp moeten met een uitwedstrijd flink aan de bak, willen ze nog hoop houden op de volgende ronde.

Bij Poule C kan het nog alle kanten op. De koploper Quick ’20 won zijn eerste wedstrijd thuis gemakkelijk van sv Delden, terwijl sc Markelo knap in Vriezenveen DOS ’37 op een gelijkspel hield. Kan Markelo (in Markelo) wederom stunten tegen een favoriet uit de poule en kan het ook punten afsnoepen van Quick ’20? En pakt sv Delden nu thuis tegen DOS ’37 de eerste punten om aansluiting te houden?

In Poule D gaan GVV Eilermark en ATC ’65 aan kop na uitoverwinningen op Hector en AVC Heracles. Ook in deze poule ontvangen de beide koplopers een tegenstander die de eerste pot verloren heeft. Ook hier zal alles gegeven moeten worden om het weer spannend te maken in de poule, of zijn zowel GVV Eilermark en ATC ’65 na morgenavond al zeker van overwintering?

Poule E heeft morgenavond een topper op het programma staan. Excelsior ’31 gaat op bezoek bij zvv De Esch en beide verenigingen hebben hun eerste wedstrijd gewonnen. De andere wedstrijd gaat tussen UDI en Victoria ’28. Een heuse stadsderby die zeer bepalend kan zijn, want wat er ook op het andere veld gebeurt, wie deze wedstrijd wint, heeft aansluiting met de top.

Poule F heeft tijdens de eerste speelronde voor verassingen gezorgd. TVO hield buurman Bon Boys knap op een gelijkspel, terwijl Avanti Wilskracht voor een stunt zorgde en de Zweef in Nijverdal versloeg. We noemden het al de Poule des Doods en we hebben dus gezien waarom. Kan Avanti Wilskracht morgenavond al zeker zijn van de volgende ronde, wanneer het TVO ontvangt? En hoe zal de topper in Haaksbergen tussen Bon Boys en de Zweef eindigen?

In Poule G kunnen de kaarten morgenavond al geschud zijn. Zowel Barbaros als LSV hebben hun eerste wedstrijd thuis gewonnen en mogen beide op bezoek bij Drienerlo en sc Overdinkel. De hooggeklasseerde uit Hengelo zullen als favoriet de wedstrijd tegen de studenten van Drienerlo aangaan, maar die zullen zich niet zomaar het kaas van het brood laten eten. In Overdinkel gaat LSV proberen om de tickets voor de volgende ronde alvast te bemachtigen, maar sc Overdinkel, zal voor hun laatste kans gaan.

Ook in de laatste Poule H is er nog grote spanning, mede door de stunt van 5e-klasser vv Bentelo tegen de hoofdklasser en bekerhouder DETO. De Blauw-witten hielden de gasten uit Vriezenveen op een gelijkspel, terwijl 4e-klasser GFC 3e-klasser KVV Losser versloeg. DETO is gebrand op een goed resultaat en zal moeten winnen van GFC om aansluiting te houden. Bentelo wil net zoals de eerste wedstrijd stunten in deze zware poule en zal dit willen doen in en tegen KVV Losser.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer