Voorbeschouwingen overige wedstrijden Hoofdklasse B

Zaterdag kan de eerste beslissing vallen in de hoofdklasse B. Bij een gelijkspel tegen ACV mag Urk zich de 1e periode kampioen noemen in de hoofdklasse B. ACV – Urk is zo wie zo een mooie wedstrijd, want lukt het ACV om dichterbij koploper Urk te komen? In Rijssen gaat het er ook om wie in de buurt van de koploper blijft. Dat is de inzet van de wedstrijd tussen Excelsior’31 en Staphorst. Bij overige wedstrijden gaat om aanhaken of afhaken. Aanhaken bij de kop van de ranglijst of in de middenmoot blijven. Aanhaken bij de middenmoot, of afzakken naar de onderste regionen. De hoofdklasse B is een zeer spannende competitie, die daardoor heel mooi is om te volgen. Zaterdag 10 november hebben de meeste clubs geen competitieverplichtingen, dan staat alleen de inhaalwedstrijd ACV – SC Genemuiden op het programma. Wel komen veel van de overige clubs dan uit in het bekertoernooi.

Excelsior’31 – Staphorst

Een mooie affiche is deze wedstrijd tussen de nummers 2 en 3 van de ranglijst. Beide ploegen hebben 18 punten uit 9 wedstrijden. Het doelsaldo van de ploeg van trainer Wesselink (foto) is net iets beter. De thuisclub is de laatste wedstrijden zeer succesvol, en dat komt vooral door de doelpunten van Hielke Penterman. Ook Staphorst heeft de beschikking over spelers die makkelijk scoren. Kijk alleen maar eens naar Ferdi ter Avest en Martijn Brakke. Het is dus zeker dat zaterdag doelpunten te zien zullen zijn in Rijssen. Hoe de verdeling precies zal worden dat is niet duidelijk. Met steun van de eigen supporters moet het Excelsior’31 lukken om deze wedstrijd te winnen.

AZSV – DUNO D

AZSV is bezig aan een vrije val op de ranglijst. De laatste 5 wedstrijden werden allemaal verloren. Het is dus zaak om eindelijk eens weer een keer punten te gaan halen. DUNO D doet het een stuk beter. Al is er wel sprake van wisselende resultaten. Afgelopen zaterdag werd er een verdiende overwinning behaald op SC Genemuiden. DUNO D heeft de beschikking over een hele sterke selectie, die in staat moet zijn om bovenin mee te draaien. Dat zal AZSV ook gaan merken zaterdag, want de bezoekers verlaten Aalten met 3 punten in de zak richting Doorwerth.

Flevo Boys – WHC

Beide clubs kennen elkaar goed, want ze kwamen vorig seizoen allebei uit in de 1e klasse D. Flevo Boys wilde vorig seizoen hoe dan ook terug keren naar de hoofdklasse. Dat lukte via de nacompetitie. Ook WHC promoveerde via die route. Flevo Boys heeft de draai al wel gevonden en staat nu op de 7e plaats. WHC heeft het erg moeilijk en is terug te vinden op de 15e plaats. Afgelopen zaterdag was WHC wel erg dicht bij een punt tegen Buitenpost, maar in de blessure tijd ging de wedstrijd toch noch verloren. Flevo Boys werd door Urk verslagen met 2-0. Flevo Boys wil die nederlaag in deze thuiswedstrijd in deze wedstrijd wegpoetsen. Dat zal niet makkelijk zijn tegen WHC, maar uiteindelijk moet dat toch wel gaan lukken.

SC Genemuiden – Berkum

Beide clubs staan in de middenmoot. Dat zijn posities waar ze niet werden verwacht. Bovenin mee draaien dat was de verwachting. Maar ja, dan moet je wel punten pakken. En dat gaat niet zo hard op dit moment. Zaterdag verloren deze tegenstanders allebei hun wedstrijd. DUNO D was te sterk voor de thuis club, en Berkum moest zijn meerdere erkennen in ACV. Zaterdag opnieuw verliezen houdt in dat de middenmoot plaats nog steviger wordt. Bij winst kan er nog net worden aangehaakt bij de top van de ranglijst. De verwachting is dat SC Genemuiden is staat is om deze derby te winnen.

CSV Apeldoorn – Sparta Nijkerk

CSV Apeldoorn heeft niet meer verloren sinds 6 oktober. Uit 4 wedstrijden werden er 8 punten gehaald. Hierdoor is CSV geklommen naar de 11e plaats in de competitie. Tegenstander Sparta Nijkerk staat op de 5e plaats. Dat is te laag voor doelstelling die de Nijkerkers hebben. Zij willen namelijk promoveren, het liefst met het behalen van het kampioenschap. Dat is ook best mogelijk, maar dan moeten de resultaten nog wel verbeteren. Winnen in Apeldoorn is lastig, want CSV is thuis heel moeilijk te verslaan. Toch moet Sparta Nijkerk in staat zijn om te winnen op sportpark Orderbos.

SDC Putten – DETO

Deze beide clubs hebben het moeilijk de laatste weken. Er worden bijna geen punten gehaald. Bijkomend probleem bij DETO is, dat er op 6 oktober voor het laatst een doelpunt werd gescoord. Dan wordt het heel lastig om punten pakken. Op 22 september won SDC thuis met 6-1 van SC Genemuiden. Maar daarna werd er nog maar twee keer gelijk gespeeld, en gingen de andere wedstrijden verloren. Hierdoor staat SDC nu laag op de ranglijst. Dat geldt ook voor tegenstander DETO. Het is voor beide clubs dus zaak om deze wedstrijd te winnen. Maar een gelijkspel, meer lijkt er niet in te zitten deze speelronde.

ACV – URK

ACV kan als enige ploeg Urk nog van de 1e periode titel afhouden. Op dit moment is de achterstand van ACV 5 punten op Urk. Er is nog 1 wedstrijdronde te spelen in de 1e periode. Maar ACV heeft nog een inhaalwedstrijd te goed. Wint ACV van Urk en de inhaalwedstrijd tegen SC Genemuiden dan is de periodetitel voor de thuisclub. Maar Urk zal dat zomaar niet laten gebeuren. Ze hebben de beste papieren in handen, en laten zich die niet zomaar afnemen. Wel heeft Urk zaterdag de door de weekse bekerwedstrijd tegen RODA JC in de benen zitten. Hierdoor zal Urk misschien niet helemaal fit zijn, maar het lukt wel om een gelijkspel te behalen in Assen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer