Voorbeschouwingen overige wedstrijden Hoofdklasse B

Zaterdag staat alweer speelronde 12 op het programma. Er zijn nu ook weer wedstrijden waar het nodige van verwacht mag worden. Wat gaat Excelsior’31 doen tegen Berkum? Ook Flevo Boys tegen SC Genemuiden kan een mooie wedstrijd worden. Een andere interessante wedstrijd om te volgen is die tussen Staphorst en DUNO D. Bij AZSV tegen SVZW en Buitenpost tegen CSV Apeldoorn gaat het erom punten te pakken. Want anders loopt de middenmoot steeds verder weg. Het belooft zoals elke week weer een spannende zaterdag middag te worden.

Excelsior’31- Berkum

De Rijssenaren zijn bezig aan een goede reeks. Volgens Hakim Ezafzafi mag Excelsior’31 tot de kampioenskandidaten worden gerekend. Dan moet je in elke geval de thuiswedstijden gaan winnen. Berkum staat in de brede middenmoot. Afgelopen zaterdag werd er met 4-2 gewonnen van Flevo Boys. Ook Excelsior’31 won zaterdag met 1-3 bij DUNO. Gelet op de goede vorm van Excelsior’31 mag men ervan uit gaan dat de punten voor de thuisclub zijn.

Buitenpost – CSV Apeldoorn

Beide ploegen hebben de laatste tijd regelmatig hun puntjes meegepakt en staan daardoor nu op veilige plekken op de ranglijst. Maar ze weten ook dat bij verlies het zomaar kan zijn dat je een paar plaatsen daalt op de ranglijst. Niet verliezen zal allereerst het motto zijn. En dan proberen of er ook nog een overwinning inzit. Er lijkt niet vele krachtsverschil te zijn tussen deze beide clubs. Vandaar is de prognose een gelijkspel.

Flevo Boys – SC Genemuiden

Flevo Boys staat op dit moment op de 8e plaats op de ranglijst. Maar de club weet dat bij verlies er zomaar een paar plaatsen daling in kan zitten. Dat bleek zaterdag al na het verlies tegen Berkum. SC Genemuiden staat gekeken naar de kwaliteiten van het elftal te laag in de competitiestand. Natuurlijk is het seizoen nog lang, maar op dit moment is de top vorm er niet bij SC Genemuiden. Flevo Boys heeft een team dat goed kan voetballen, en het moet daarom mogelijk zijn om deze thuiswedstrijd te winnen.

WHC – Sparta Nijkerk

Sinds afgelopen zaterdag is WHC de hekkensluiter in de hoofdklasse B. DETO won zaterdag in Wierden en passeerde daardoor WHC op de ranglijst. WHC moet punten gaan pakken, anders worden de problemen onoverkomelijk. Sparta Nijkerk wil meedoen om de bovenste plaatsen. Op dit moment is de club goed bezig. Met 1 punt achterstand staat op ACV staat Sparta Nijkerk op de 2e plaats. WHC weet dus dat het een goede tegenstander op bezoek krijgt. Sparta Nijkerk komt voor de 3 punten in Wezep, en gaat ook met de winst naar huis.

SDC Putten – Urk

Hoewel SDC Putten laag op de ranglijst staat is het wel een team dat het iedere tegenstander moeilijk kan maken. Dat bleek zaterdag wel tegen koploper ACV, waar met 1-1 gelijk werd gespeeld. Ook Urk is een team waar tegen het moeilijk is om punten te pakken. De club staat niet voor niets op dit moment op een gedeelde tweede plaats. Hoewel Urk de favoriet is in deze wedstrijd lijkt SDC Putten in staat om een gelijkspel uit het vuur te slepen.

Staphorst – DUNO D

Staphorst is ook dit seizoen een tegenstander om rekening mee te houden. In de 11 gespeelde wedstrijden werd maar 1 keer verloren. Daardoor staat Staphorst nu op de vijfde plaats op de ranglijst. DUNO D wil ook naar de hogere plekken op de competitieladder. Maar het blijkt nu ook weer dat je er met alleen maar goede voetballers niet bent. Je moet ook een goed team hebben. Staphorst gaat thuis altijd vol voor de winst. Met de steun van het thuispubliek moet Staphorst erin slagen om als winnaar van het veld te stappen.

DETO – ACV

DETO Twenterand zal met een goed gevoel toeleven naar de wedstrijd tegen de koploper. De winst op SVZW heeft het elftal een enorme boost gegeven. Wat dat betreft is ACV gewaarschuwd. De Assenaren hebben echter wel voor hetere vuren gestaan. DETO zal er alles aan doen om ook deze wedstrijd punten te pakken, maar ze komen kwaliteit tekort om ACV van de winst af te houden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer