Voorbeschouwingen overige wedstrijden hoofdklasse B

Komende zaterdag gaat de strijd in de hoofdklasse B weer verder. Afgelopen zaterdag, of in de dagen daarvoor, kwamen de meeste teams in actie in het bekertoernooi. Alle clubs slaagden erin om de volgende ronde te bereiken. Urk en Staphorst gingen door zonder te spelen, want zij waren vrijgeloot. Afgelopen zaterdag speelden ACV en SC Genemuiden wel tegen elkaar voor de competitie. Het ging hier om een inhaal wedstrijd. Gevolg is nu dat alle ploegen 10 wedstrijden hebben gespeeld. De 1e periode titel is naar ACV gegaan. Speelronde 11 staat nu op het programma, en dat is meteen de 1e wedstrijd voor de 2e periode. In Wierden staat de derby tussen SVZW en DETO op de kalender. Daarnaast mag het nodige worden verwacht van Urk tegen Staphorst en DUNO D tegen Excelsior’31. Maar eigenlijk zijn alle wedstrijden mooi om te volgen, want er zit maar heel weinig verschil tussen de ploegen op de ranglijst.

Sparta Nijkerk – Buitenpost

De thuisclub staat op dit moment 3e op de ranglijst. De achterstand op koploper ACV is 3 punten. Gelet op de doelstellingen moet Sparta deze wedstrijd winnen, want de doelstelling is promoveren dit seizoen. Buitenpost heeft een heel ander doelstelling: handhaving in de hoofdklasse. In de voorgaande wedstrijden is gebleken dat Buitenpost moeilijk te verslaan is. Vooral in uitwedstrijden laten zij de tegenstander het spel maken, en proberen dan zelf te scoren uit de omschakeling. Dit strijdplan zal ook in Nijkerk weer gebruikt gaan worden, maar in dit geval werkt het plan niet. De overwinning gaat naar de thuisclub.

SC Genemuiden – AZSV

Bij beide clubs loopt het niet zo de laatste weken. Vooral de resultaten van de thuisclub vallen erg tegen. Zaterdag verloor SC Genemuiden met 3-1 van ACV. Hierdoor moet de club een pas op de plaats maken op de ranglijst. Na vijf nederlagen op rij won AZSV zaterdag 03 november met 2-1 van DUNO D. Afgelopen had AZSV het gemakkelijk in de beker, want Dinxperlo werd met 8-1 verslagen. Om naar de top van de middenmoot te klimmen kunnen beide ploegen de overwinning heel goed gebruiken. Op basis van de ranglijst lijkt er niet verschil te zijn in sterkte tussen de tegenstanders. Met de steun van de eigen supporters moet SC Genemuiden in staat zijn om deze wedstrijd te winnen.

CSV Apeldoorn – WHC

Een wedstrijd tussen twee ploegen uit de onderste laag van de ranglijst. Beiden weten dat de wereld er na een overwinning in deze wedstrijd heel anders uit kan zien. Vooral de thuisclub kan na winst zomaar een paar plaatsen klimmen op de ranglijst. WHC moet wel winnen anders lopen de middenmoot ploegen wel erg ver weg. Niet verliezen zal het uitgangspunt zijn. Uiteindelijk behalen beide ploegen hun doel, want de prognose is een gelijkspel.

DUNO D – Excelsior’31

Beide ploegen gingen afgelopen zaterdag eenvoudig door in de beker. Nu kijken hoe het gaat in de competitie. DUNO D heeft een prima team, maar is toch wel wat wisselvallig. Mooie overwinningen worden afgewisseld met onverwachte nederlagen. Excelsior’31 is beter op dreef. Alleen de eerste wedstrijd tegen ACV werd verloren, maar daarna bleef Excelsior’31 (foto staf) in negen wedstrijden ongeslagen. DUNO D zal er alles aan doen om te winnen in deze thuiswedstrijd. Kansloos zijn ze niet, maar dan moeten ze wel een antwoord op hebben op de doeltreffendheid van de Rijssense spitsen. Na een mooie wedstrijd is het Excelsior’31 dat er met de 3 punten vandoor gaat.

URK – Staphorst

Langetijd leek het erop dat Urk de 1e periode zou gaan pakken. Maar ACV ging er uiteindelijk met deze prijs vandoor. Urk kennende zullen ze niet heel lang treuren, want ze gaan spoedig over tot de orde van de dag. De tweede plaats op de ranglijst is uitstekend, en het seizoen is nog lang. Bovenin handhaven daar gaat Urk voor. Ook de bezoekers uit Staphorst willen meedoen om de bovenste plaatsen. Zij zullen dus ook gaan voor een goed resultaat in en op Urk. Urk is thuis heel moeilijk te verslaan, maar Staphorst moet toch in staat zijn om een gelijkspel te halen.

ACV – SDC Putten

Sinds afgelopen zaterdag is ACV de trotste koploper in de hoofdklasse B. De 3-1 winst op SC Genemuiden zorgde ervoor dat niet alleen de koppositie werd overgenomen van Urk, maar ook de 1e periodetitel ging naar ACV. Nu proberen om de 1e plaats vast te houden. SDC Putten zal er alles aan doen om punten te pakken in Assen. SDCP kan elke tegenstander pijn doen met het snelle omschakel voetbal wat zij spelen. ACV weet dat ongetwijfeld ook. Als zij het juiste antwoord hebben op de strijdwijze van de bezoekers, dan moet de winst voor de thuisclub zijn.

Berkum – Flevo Boys

Berkum zal deze wedstrijd willen winnen, want dan kunnen ze klimmen naar de bovenste helft van de midden moot. Flevo Boys staat daar nu al, maar weet dat bij verlies er zomaar een paar ploegen boven de Emmeloorders komen te staan. Beide ploegen gaan uit van verzorgd aanvallend voetbal. Dat is ook logisch als je kijkt naar de kwaliteiten van de spelers van deze clubs. Het publiek in Zwolle kan deze een mooie wedstrijd verwachten. Veel verschil zit er niet tussen deze tegenstanders. Berkum maakt gebruik van het thuisvoordeel en wint nipt deze wedstrijd.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer