Vroomshoopse Boys door in de beker dankzij late treffer

De herfsttinten waren duidelijk zichtbaar op een regenachtig sportcomplex de Bosrand bij het bekerduel tussen Vroomshoopse Boys en Wijhe’92. De bezoekers zijn trotse koploper in de tweede klasse B. van het zondagvoetbal. Het ambitieuze team van de na afloop van dit seizoen scheidende trainer Hans van der Hoop toonde aan dat dat die topklassering niet op toeval berust. Met verzorgd voetbal werd de thuisploeg tegemoet getreden.

De Boys stelde daar met name in de vlakke eerste helft bitter weinig tegenover. Slechts vrije trappen op afstand van Leon Dogger en Jelle Drees en een goede solo van centrumspits Jordy Harms zorgden voor sporadische oplevingen. Bij de gasten was de rappe en behendige linker spits Tjidde Koopman latent dreigend, maar de solide Boys-defensie speelde geconcentreerd en gaf zo goed als niets weg.

Direct na de thee speelde de Boys dan ook feller en kwamen er vlammende schoten van Ramon de Jong en Leon Dogger, die nog net werden gekraakt. In de 57ste minuut kwam Niels Ruiter van Wijhe’92 ineens oog in oog te staan met Boys-doelman René Kok, maar de inzet belandde in de veilige handen van de goalie. In de 64ste minuut waren Jordy Harms en Juliën Derks betrokken bij een vlot lopende aanval van de Boys over de linker kant , die de diepgaande middenvelder Leon Dogger alleen voor keeper Rick Neplenbroek bracht. Die wist de inzet van dichtbij knap te pareren.

In de 72ste minuut werd aan Boys-zijde Tobias Kempers voor Juliën Derks gebracht. In de 79ste minuut volgde bij de thuisploeg de wissel tussen Jelle Drees en Ramon Bolks. De aandringende thuisploeg kroop in de laatste tien minuten uit zijn schulp en er kwamen meerdere kansen. Ramon de Jong kreeg tot twee keer toe de gelegenheid uit te halen, maar zijn schoten vlogen over het doel van Wijhe’92.

Toen menigeen rekening hield met strafschoppen sloeg de thuisclub toch nog toe. Ramon Bolks stuurde rechter verdediger Drenthen in de 88ste minuut weg op rechts en diens panklare voorzet werd door Leon Dogger op de pantoffel genomen. Als en granaat sloeg de bal in de dak van het doel in en dit fraaie doelpunt was meteen de genadeklap voor de dappere bezoekers. De 1-0 voorsprong werd over tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Lars Meijer behouden, mede door een knappe redding van Boys-keeper René Kok in de slotseconden.

Na de gewonnen voorronde werd zo ook de tweede ronde van de districtsbeker van de KNVB overleefd. In de reguliere competitie verloor IJVV in IJsselmuiden verrassend thuis met 1-0 van Be Quick’28 uit Zwolle. Door deze uitslag van deze vooruit gespeelde competitiewedstrijd bezet Vroomshooopse Boys nu alleen de vijfde plaats van de tweede klasse H. Zaterdag wordt er in Oldenzaal gevoetbald tegen De Esch.

Foto’s: Erwin Heuver.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer