Vroomshoopse Boys wint uit nipt met 3-2 van stug De Esch

In Oldenzaal ging laagvlieger De Esch op een verraderlijk glad veld met veel power van start tegen Vroomshoopse Boys. De thuisploeg ging hartstochtelijk de vele persoonlijke duels aan en gaf de gasten zo goed als geen ruimte om op te bouwen. De eerste kans was in de beginfase evenwel voor de Boys na een vlot lopende aanval over rechts. Ramon de Jong gaf de bal mee aan rechter verdediger Jesper Derks, die met een mooie aangesneden voorzet Jordy Harms wist te bereiken. Van korte afstand werd de bal net naast het doel van de 16-jarige goalie Milan van Ervan getikt. Een kopbal van de mee opgekomen centrumverdediger Rutger Schrijver na een strakke corner van Jos Hutten belandde even later in de veilige handen van de doelman van De Esch.

Uit het niets viel in de 10e minuut de 1-0 binnen. De ervaren en behendige spits Koen Vehof kreeg even wat ruimte en vanaf 25 meter werd de bal hard langs Boys-doelman René Kok tussen de palene palen geschoten. De Esch bleef gevaarlijk in de tegenstoot en was in de 24ste minuut dichtbij de 2-0. Weer was het Koen Vehof, die deze keer knap soleerde, maar zijn inzet belandde tegen de buitenkant van de paal. In de 28ste minuut werd het spel geruime tijd stilgelegd voor een blessurebehandeling van spits Jordy Harms. Gelukkig kon de aanvalsleider van de Boys na enige tijd verder spelen. De formatie van trainer Karlo Meppelink en assistent Henk Harmens kreeg daarna iets meer greep op de wedstrijd en kwam meer aan aanvallen toe.

In de 36ste minuut belandde een vrije trap van Jos Hutten via Leon Dogger bij Juliën Derks, die de bal vanaf 20 meter technisch fraai langs doelman Milan van Ervan schot. Enkele minuten later was het weer raak voor Vroomshoopse Boys. Juliën Derks snelde op links langs enkele verdedigers van De Esch en bracht de vrijstaande Leon Dogger in stelling. Tegen diens geplaatste inzet was geen kruid gewassen: 1-2. Dat leek de ruststand te worden, maar toch deed het volop strijdende De Esch nog wat terug. In de 45ste minuut belandde een corner bij de geheel vrijstaande verdediger Sjoerd Bos, die de bal wat gelukkig in het doel werkte: 2-2.

In de tweede helft was het Vroomshoopse Boys dat de lakens uitdeelde, waarbij De Esch zich beperkte tot verdedigen en overigens gevaarlijke offensieve speldenprikken. Er kwamen uitgespeelde kansen voor Jos Hutten en Juliën Derks, die net geen doel troffen. De Esch-trainer Kris Kempers trachtte door meerdere wissels het aanvalsritme van de Boys te breken, maar kansen bleven er komen voor de goed combinerende blauw-gele formatie. In de 75ste minuut werd Ramon de Jong gewisseld door Robert Veld. De Esch bleef loeren op de counter en was in de slotfase nog dichtbij een doelpunt van Robin Leijdekkers. Jordy Harms had de 2-3 op zijn schoen, maar zijn om de muur gekrulde vrije trap werd fabuleus tot corner verwerkt doe doelman Milan van Ervan. In de 89ste minuut kreeg Vroomshoopse Boys eindelijk loon naar werken. Een effectvolle vrije trap van Leon Dogger belandde via de rug van een verdediger van De Esch in het doel: 2-3.

Foto: Erwin Heuver

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer