Winst en verlies voor Eredivisieteams Het Ravijn

De waterpolodames van Het Ravijn hebben zaterdagavond in Leiden met 4-10 weten te winnen van ZVL 1886, en daarmee vertrouwen weten “te tanken” voor de kwartfinale wedstrijd van de KNZB beker van aanstaande zaterdag 1 december in ons Ravijnbad, waar voor de derde keer tegen ZVL wordt gespeeld.(19:30 uur) Zaterdag 17 november speelde Het Ravijn de eerste wedstrijd van die kwartfinale in Leiden, die met 11-7 werd gewonnen.

De waterpoloheren van Het Ravijn verloren zaterdag in Alphen aan de Rijn met 10-5 van AZC. Aanstaande zaterdag speelt het team van trainer-coach Marc van Groen thuis een echte streekderby tegen de heren van Schuurman BZC. Deze wedstrijd begint al om 16:45 uur! Een mooi waterpolodagje dus in Het Ravijn.

Het damesteam van trainer-coach Jan Mensink wist zaterdag de overwinning op ZVL met geconcentreerd spel en een goede verdediging binnen te halen. ZVL 1886 had geen antwoord op die goede verdediging van de Nijverdallers. De Nijverdalse heren konden AZC drie periodes bijhouden, maar maakten volgens aanvoerder Lars Gottemaker in de laatste periode kleine foutjes en kwamen zo tekort om er een overwinning uit te halen.

Statistieken:

ZVL 1886 – Het Ravijn: 4-10.
Periodestanden: 1-5, 1-2, 0-2, 2-1 Doelpunten Het Ravijn: Lieke Klaassen 5x,Yasemin Smit 3x, Lot Stertefeld 1x, Laura Boerdam 1x.

AZC-Het Ravijn: 10-5.

Periodestanden: 2-1, 1-1, 3-2 en 4-1. Doelpuntenmakers: Ivar Schilstra 2x, Lars Gottemaker 1x, Yoran Loos 1x, Roel Peterinck 1x.

Foto: Wim Beunk.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer