WVC D1 wint in Klazinaveen van Hake Tjoba

Afgelopen zaterdag speelden de dames van Weghorst Makelaardij WVC dames 1 in Klazienaveen. tegen de nummer 11 van de competitie, Hake Tjoba dames 1. Voor de dames uit Wierden een goeie kans om punten mee te nemen naar Wierden, zodat ze misschien wat hoger in de ranglijst komen te staan in de eerste divisie.

De eerste set werd gestart met Marlijne ter Avest, Fleur klein Schaars, Kira Schorn, Loes Boone, Myrthe Maris, Kirsten Lentink en Lisette Ottenschot. Het was een moeizame start voor WVC, ze speelden afwachtend en namen weinig eigen initiatief. Toch wisten de dames na een aantal goede serve series van Myrthe Maris en Lisette Ottenschot uit te lopen in de set. Op een stand van 13-18 werd Marlon Voortman in de ploeg gebracht om nog meer serve druk te leveren en aan het einde van de set kwam Lieke Scharbaai er in voor meer dreiging aan het net. Dit waren goede wissels, want de dames uit Wierden wonnen de eerste set met 19-25.

De tweede set werd weer gestart met dezelfde mensen als in de eerste set. Tot een stand van 8-9 liep het redelijk gelijk op, de teams waren hierin aan elkaar gewaagd. Mede door veel serve fouten van de kant van Tjoba kon WVC uitlopen in de stand. Omdat de Wierdense dames er in de set aanvallend niet goed door kwamen koos trainer Frank van den Noort er voor om passer loper Lieke Scharbaai wederom in te brengen. Hierna nam WVC het initiatief weer in eigen handen en scoorde meer en mooiere punten. Op een stand van 18-21 werd Marlon Voortman weer ingebracht voor de serve en zij serveerde de ploeg uit Wierden naar de winst van de tweede set met 18-25.

In de derde set werd er voor gekozen om Lieke Scharbaai te laten staan. Dit was een goede zet, want zij zorgde in het begin van de set voor veel serve druk. Nadat zij 7 keer achter elkaar kon serveren en vervolgens Marlijne ter Avest maar liefst 8 keer, stond de stand op 3-18. De dames uit Klazienaveen leken niks in te kunnen brengen in deze set. Er werd een dubbele wissel ingevoerd, Femke ter Harmsel en Eline Vunderink kwam bij WVC in het veld. Aan het einde van de set kregen de dames uit Wierden het toch lastiger. Het lukte WVC niet om de bal met voldoende overtuiging over het net te krijgen. Hierdoor kon Tjoba met een serveserie terug komen tot 15-23. Toch was de eerder genomen voorsprong niet te overbruggen en konden de dames uit Wierden ook de derde set naar zich toe trekken met 16-25.

In de vierde set leek Tjoba meer grip op de wedstrijd te krijgen. Ze hadden meer serve druk, waardoor de passlijn van WVC moeite had om de bal aan het net te krijgen. Bij de thuisspelende ploeg leek alles goed te gaan, terwijl de dames uit Wierden hard moesten werken om de bal weer aan de andere kant te krijgen. Dit was terug te zien in de stand, al snel keken de Wierdense dames tegen een achterstand aan. Myrthe Maris werd in deze set weer in het veld gebracht om de passlijn te versterken. Ondanks een goede serve serie van Lieke Scharbaai, wisten de dames uit Wierden de set niet meer om te draaien. Ze verloren deze dan ook met 25-20.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer