Zeven finale plaatsen voor Taekwondo Oude Luttikhuis

Afgelopen zaterdag heeft Taekwondo Oude Luttikhuis een meer dan uitstekende prestatie neergezet op de Münster-Detmold Cup 2018 in Gladbeck in Duitsland. Met 8 deelnemers heeft hoofdcoach Thijs Oude Luttikhuis deelgenomen op dit internationale toernooi in Münster en alle deelnemers hebben een podiumplek weten te behalen. Hiervan waren er 6 goud, 1 maal zilver en 1 maal brons. Een uitstekende prestatie.

Jaden Rumokoy uit Almelo won zijn eerste partij op overtuigende wijze, waarin hij veel hoofdtreffers maakte met zijn voorste been, 22 – 2. In de finale trof hij een fysiek erg sterke tegenstander, maar toch wist hij deze finale gecontroleerd te winnen met 9 – 4, wat de eerste plaats betekende.

Isabeau van Droffelaar uit Hengelo stond direct in de halve finale, waarna ze ook in de finale een goede en overtuigende partij liet zien. Ze won de partijen met respectievelijk 15 – 3 en 20 – 0. Ook zij ging met het goud naar huis.

David Schage uit Hengelo stond direct in de finale. Daarin scoorde hij twee maal met een achterwaartse hoge trap op het hoofd. Deze partij wed met 22 – 3 gewonnen, wat ook goud betekende.

Famke Kloosterman uit Hengelo had twee hele zware partijen. In haar eerste partij kwam ze terug van een achterstand en wist van deze sterke tegenstander nipt te winnen met 8 – 6. In de tweede partij trof ze een tegenstandster, die ze fysiek onder druk zette, waarbij deze uit haar spel werd gehaald en de voorsprong niet meer uit handen werd gegeven. Er werd met 2 – 0 gewonnen, goud.

Patrick Jonker uit Almelo controleerde zijn eerste partij erg goed en scoorde o.a. met stoten, 12 – 3. Zijn tegenstander in de finale was de oudere broer van zijn eerste tegenstander. Hij kwam met 3 – 0 achter te staan, maar wist terug te komen naar 3 -3. In de laatste momenten van de wedstrijd werd het nog spannend, want zijn tegenstander scoorde en in de laatste 5 seconden wist Patrick alsnog de winst naar zich toe te trekken en ook deze finale werd gewonnen met 5 – 4, wat goud betekende.

Stan Klein Nagelvoort uit Vriezenveen wist zijn eerste twee partijen met overmacht te winnen met een Point Gap, 23 – 3 en 41 -10.

Ted Brilhuis uit Oldenzaal wist zijn eerste partij op een goed en overtuigende manier te winnen. Zijn tegenstander deed alles om de confrontatie uit de weg te gaan en vocht erg defensief. Na twee rondes stond Ted met 28 – 9 voor en bij het ingaan van de derde ronde werd de handdoek door zijn tegenstander in de ring gegooid.

Stan en Ted moesten onderling uitmaken wie er met het goud naar huis zou gaan. Ondanks dat ze elkaar goed kennen, maakten ze er toch een mooie partij van. Tot ver in de derde ronde ging het erg gelijk op en Stan kreeg het laatste punt van deze partij en won het goud met 15 – 14. Ted ging dus met zilver naar huis.

Niek Klein Nagelvoort uit Vriezenveen verloor zijn eerste partij helaas met 22 – 2, maar ging toch met brons naar huis.

Al met al een prima toernooi waarbij zeven van de acht deelnemers in de finale stonden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer