Toon van Dam matchwinner voor Sportlust Vroomshoop

Sportlust Vroomshoop heeft zondag op spectaculaire wijze een 1-2 overwinning geboekt in de uitwedstrijd tegen UD Weerselo. Een achterstand halverwege werd in het tweede bedrijf omgebogen in een overwinning met daarbij een grandioos winnend doelpunt vlak voor het einde van de wedstrijd van Toon van Dam (foto).

Vooraf werd al duidelijk dat het een spannende wedstrijd zou worden. Zowel Sportlust als de thuisclub hadden al meerdere goede overwinningen geboekt dit seizoen. Voor beide teams was de laatste winstpartij echter alweer enkele weken geleden waardoor iedereen bij de les was. Trainer Job Lamberink had één wijziging doorgevoerd ten opzichte van de nederlaag tegen KOSC. Stefhan de Vries werd na meerdere succesvolle invalbeurten beloond met een basisplaats en dit ging ten koste van Niek Bruins. Coen Sickman schoof een linie naar achteren en vormde het centrum met Allard Hankamp. Thomas Spoor nam de rechtsback positie voor zijn rekening. De heren zorgden samen gedurende de gehele wedstrijd voor een solide verdediging waar Weerselo veel moeite mee had.

Sportlust begon met goed en verzorgd voetbal aan de wedstrijd zonder dat dit tot grote kansen leidde. Er werd ook op de juiste momenten druk gezet op de opbouw bij UD maar meerdere malen leverde dit net geen grote kansen op. Verder dan een schot van rand 16 door Dennis Jozic, een schot in de korte hoek van Tim Spoor en een mooie poging van Dinand Hankamp kwam Sportlust niet. Na deze sterke fase liet UD zich zien met een mooie combinatie net buiten het strafschopgebied maar de attente Frank Dubbink gooide zich in de baan van het schot.

Vijf minuten voor de rust wist de thuisploeg de score wel te openen. Op een afvallende bal na een vrije trap werd geen druk gegeven waardoor er eenvoudig een voorzet op maat kon worden afgegeven die bij de 2e paal werd binnen geknikt. Op slag van rust had Dennis Jozic de score gelijk kunnen trekken nadat hij uit een lange bal van Coen Sickman de verdediger wist af te schudden, de keeper wist te omspelen, maar vervolgens uitgleed op het moment dat hij voor open doel stond.

In de rust was men bij Sportlust eensgezind over het feit dat zij nog altijd met de overwinning aan de haal konden gaan. Een zeer sterke openingsfase van de 2e helft volgde maar helaas leverde dit geen resultaat op. Toen de storm enigszins was gaan liggen kwam UD Weerselo beter in de wedstrijd echter was het juist op dit moment dat Sportlust het doel wel wist te vinden. In de 66e minuut stuurde Simon Spoor broer Tim diep op links. Diens afgemeten voorzet werd bij de tweede paal binnengekopt door Dennis Jozic omdat hij betere timede dan zijn directe tegenstander. In de laatste fase van de wedstrijd gaven beide teams alles voor de overwinning. Meerdere malen ging dit gepaard met stevige overtredingen, waardoor beide teams samen goed waren voor maar liefst 11 gele kaarten.

UD Weerselo kreeg nog 2 goede kansen. Een voorzet vanaf links werd door de aanvaller over het doel geschoten en even later wist Frank Dubbink uitstekend redding te brengen op een schot vanaf rand 16. De grootste kans van Sportlust was voor Dennis Jozic na voorbereidend werd van Simon Spoor maar zijn schot in de korte hoek werd knap gepareerd door de doelman. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel maar hier dacht Toon van Dam duidelijk anders over. In de 86e minuut controleerde hij een afvallende bal na een corner met zijn borst om hem vervolgens met een prachtige volley in de bovenhoek te knallen. Doelman kansloos en Sportlust uitzinnig van vreugde. De voorsprong kwam niet meer in gevaar waardoor een mooie overwinning kon worden bijgeschreven.

Er volgen nog twee wedstrijden tot de winsterstop, om te beginnen volgende week thuis tegen Oldenzaal.